Njemačka turistička zajednica predstavila svoje programe

In Konferencije / savjetovanja
Nijemci

Regionalni ured Njemačke turističke zajednice (DTZ) održao je u Zagrebu tradicionalno godišnje predstavljanje medijima. Ovogodišnja globalna tematska kampanja u povodu obilježavanja 100 godina osnivanja Bauhausa u Weimaru, vodi u vrijeme modernizma, u svijet arhitekture, dizajna i umjetnosti stvorenog u Njemačkoj, a čija djela su i danas cijenjena diljem svijeta.

Nakon uvodnih riječi Brune Bobana, glasnogovornika i savjetnika Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, ovogodišnju promotivnu kampanju Njemačke „Celebrating Bauhaus“ predstavio je Cristian Sallai marketing & sales menadžer regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice.

U povodu proslave obljetnice osnivanja Bauhausa organiziraju se festivali, izložbe i drugi projekati u cijeloj Njemačkoj.

„Proslava obljetnice osnivanja Bauhausa je odličan način učvršćivanja pozicije Njemačke kao kulturalnog odredišta. Osnivači Bauhausa su predavali u Weimaru, Dessau i u Berlinu, ali to ne znači da međunarodni sjaj Bauhausa, njegovo nasljeđe i korijeni ne sežu i do ostalih pokrajina Nemačke, do Baden-Württemberga, regije Nord Rhein-Westfalen i njenih gradova Krefelda, Duisburga, Oberhausena, Essena i Münstera. To predstavlja važan aspekt ponude kulturalnog turizma Njemačke“– rekla je Petra Hedorfer, direktorica upravnog odbora DZT-a.

Tri velike izložbe organizirane u povodu obljetnice u 2019. godini prenose povijest Bauhausa, posebnosti njegove arhitekture i dizajna interijera. Prvi put bit će prikazan dio Bauhaus kolekcionarskog blaga, dizajnerskih klasika i eksperimenata forme.

Izložba Bauhaus arhiva u Muzeju interijera u Berlinskoj galeriji s naslovom „Original Bauhaus“ otvorit će se 6. rujna i bit će posvećena odnosu unikata i serija, originala i reprodukcija. Posjetioci će vidjeti klasike dizajna kao i današnje replike Bauhaus djela i odgovore suvremenih umjetnika na ikone modernizma.

Zaklada Bauhaus Dessau će od 8. rujna 2019. u novom Bauhaus muzeju u Dessau prikazati izložbu u kojem je Bauhaus kao polje eksperimenta za modernu kulturu praktičnog života stavljen u fokus izložbe ,,Bauhaus zbirka“. Različiti Bauhaus proizvodi kao što su tipografije, svjetiljke, namještaj, tapete ili tekstil predstavljaju danas dio našeg svakodnevnog života.

Izložbeni ciklus u novom Bauhaus muzeju Weimar „Bauhaus je iz Weimara“ stavlja u fokus osnivača Waltera Gropiusa.

Njemačka je za Hrvate i dalje važno mjesto za putovanja. Od siječnja do prosinca 2018. ostvareno je 418.736 noćenja, što je rast od 13 posto.

Najveći rast sa 35,8% noćenja iz Hrvatske ima Bavarska, slijedi pokrajina Hessen sa 15,6% i Baden-Württemberg 15,2%. Turistička putovanja zauzimaju prvo mjesto sa 42% od ukupnog broja putovanja za Njemačku. Od toga se 44% turista odlučuje za posjet njemačkim gradovima i događajima (Oktoberfest i druge priredbe), zatim slijede kružna putovanja (20%), a za odmor u turističkim područjima se opredijeli 12%. Na poslovna putovanja u Njemačku iz Hrvatske godišnje otputuje 31% od ukupnog broja putnika.

Pripremio Tomislav Radić

You may also read!

porec

Uskoro u Poreču: Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam

Vrijeme održavanja: 25.03.2020. - 26.03.2020. Hrvatska gospodarska komora poziva vas na specijalizirani projekt Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski

Read More...
burilovic

Burilović: Rast još nije na razinama koje priželjkujemo, no ide se u pravom smjeru

U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u petak su ocijenili kako stopa rasta BDP-a još uvijek nije na razinama koje

Read More...
turizam

U komercijalnom smještaju u 2019. turista 5 posto, a noćenja 2 posto više

U komercijalnim smještajnim objektima u 2019. boravilo je 19,5 milijuna turista ili 5 posto više nego u 2018., dok

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.