Njemačke kompanije vide svjetlo na kraju koronatunela

In Financije i gospodarstvo
njemacka

Očekivanja poslovnih čelnika u Njemačkoj znatno su poboljšana u lipnju, utvrdio je u srijedu ekonomski institut Ifo, izvijestivši o najsnažnijem poboljšanju poslovne klime otkada je počeo provoditi istraživanja.

Ifov indeks poslovne klime poskočio je u lipnju za 6,5 bodova u odnosu na revidiranu vrijednost u svibnju, na 86,2 boda.

Skok indeksa najveći je od ponovnog ujedinjenja Njemačke 1990. godine, kada je Ifo počeo objavljivati izvješća.

Blago je poboljšana i ocjena poslovnih čelnika o aktualnom stanju u poslovanju, što se očitovalo u rastu odgovarajućeg indeksa za 2,4 boda, na 81,3 boda.

“U kompanijama nešto bolje ocjenjuju aktualno poslovanje a njihova su očekivanja (za predstojeće razdoblje) snažno poskočila”, konstatira u priopćenju čelnik Ifo-a Clemens Fuest.

Najfviše su poboljšana očekivanja u industriji a znatno je prigušen i pesimizam u uslužnom sektoru čiji čelnici očekuju poboljšanje u poslovanju u idućih šest mjeseci.

Oporavak očekuju i u maloprodaji i u građevinskom sektoru. “Njemačke kompanije vide svjetlo na kraju tunela”, zaključio je Fuest. (H)

You may also read!

ikea

IKEA savjetuje: koji su ovoljetni must-have proizvodi za zabave na otvorenom

Ležerno, opušteno, sunčano, razigrano, obojeno – samo su neki od pridjeva koji neodoljivo asociraju na ljeto. Jedan od njegovih

Read More...
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade

Read More...
zona

Pozdravite dugo i bezbrižno ljeto uz novitete iz Zona Vital linije

Svima kojima nedostaje vremena za aktivnu brigu o svom zdravlju, dobro će doći sjajni noviteti iz Zone Vital: Ferrosorb,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.