Njemačko gospodarstvo oporavit će se početkom iduće godine

In Vijesti iz svijeta
njemacka

Aktivnost u njemačkom gospodarstvu bit će slaba u trećem tromjesečju, izvijestilo je u srijedu ministarstvo gospodarstva, a ministar Robert Habeck očekuje “zamjetan” oporavak krajem ove i početkom iduće godine.

Vodeći pokazatelji, poput zaprimljenih narudžbi i onih o poslovnoj klimi, ali i prigušen rast globalnog gospodarstva ukazuju na slabo treće tromjesečje, navodi se u izvješću za treće tromjesečje koje je predstavio ministar Habeck.

“Zamjetan gospodarski oporavak može se očekivati, i to najranije, tek na prijelazu ove u iduću godinu”, rekao je.

Odvojeno je u srijedu udruženje njemačke industrije (BDI) smanjilo gospodarske projekcije za 2023. godine i sada očekuje pad aktivnosti za 0,4 posto.

“Njemačko gospodarstvo tapka u mjestu”, ustvrdio je BDI u najnovijem izvješću.

Još u lipnju u BDI-ju su očekivali stagnaciju aktivnosti. Poticaji rastu od vanjske trgovine znatno su oslabili, istaknuli su najnovijem izvješću.

Dodali su i da gospodarski rast koči i osobna potrošnja.

“Ne samo da trenutno vlada loše raspoloženje u tvrtkama; poboljšanje se ne nazire ni u srednjoročnom razdoblju”, zaključuju u BDI-ju.

Vlada je u proljetnoj projekciji predvidjela rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u ovoj godini za 0,4 posto. Proljetna procjena vjerojatno će ipak biti snižena ove jeseni, primjećuje agencija dpa. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design