Nogomet za prijateljstvo 2018. ujedinit će djecu iz 211 zemalja

In Iz svijeta
Football for Friendship
F4F Football 4 Friendship
Open Draw 2018
Moscow 13. February 2018
AGT Communications Agency
photos: Jasper Ehrich Fotografie for AGT Communications Agency
www.jasper-ehrich.de

Nogomet za prijateljstvo (Football for Friendship) globalno je priznat i višestruko nagrađivani međunarodni program koji se održava pod pokroviteljstvom tvrtke Gazprom – službenog partnera FIFA-e i Svjetskog kupa u Rusiji 2018. godine. Cilj programa je uključivanje mladih generacija širom svijeta u promoviranje najvažnijih ljudskih vrijednosti među svojim vršnjacima – prijateljstva, jednakosti, mira i poštivanja različitih kultura i nacionalnosti. Program će ove godine okupiti djevojčice i dječake iz čak 211 zemalja i regija, a završnica će se održati u Moskvi, od 8. do 15. lipnja 2018. godine. I ove godine u projektu sudjeluje i Hrvatska.

Na javnom izvlačenju u Moskvi formirana su 32 međunarodna tima prijateljstva te su definirane igračke pozicije ambasadora svake pojedine zemlje. Svi igrači i igračice moraju imati 12 godina, a svaki miješani međunarodni tim imat će trenera u dobi od 14 do 16 godina. Hrvatski ambasador igrat će na poziciji obrambenog igrača zajedno s igračima iz Zambije, Turkmenistana, Italije, Urugvaja i Nove Kaledonije, dok će im trener biti mladi Slovenac. Sportaši različitih nacionalnosti, različitih rodova i različitih fizičkih sposobnosti igrat će u istom timu.

Više od 5000 medija iz cijelog svijeta pokrit će programske događaje, dok će Međunarodni dječji medijski centar Nogometa za prijateljstvo i ove godine okupiti mlade 12-godišnje novinare iz istih zemalja i regija u svijetu. Istodobno je započet i globalni proces izbora Mladih ambasadora mira, prijateljstva i jednakosti koji će predstavljati svoje zemlje u Moskvi.

Uz sam turnir, 12. lipnja mladi će ambasadori sudjelovati i na Šestom međunarodnom forumu, gdje će razgovarati o novim načinima promoviranja glavnih vrijednosnih načela ovog programa u svijetu. Za vrijeme trajanja Međunarodnog kampa prijateljstva, mladi nogometaši će – vođeni od strane mladih trenera i uz potporu poznatih svjetskih nogometaša – pohađati tečajeve o osnovnim vrijednostima projekta unutar Škole devet vrijednosti koju UN preporuča kao jedinstveni edukacijski program.

Uz osnovne vrijednosti promicanja jednakosti, Nogomet za prijateljstvo objedinjuje i ekološku inicijativu pa će tako 32 Međunarodna tima prijateljstva nositi ime jedne od ugroženih svjetskih životinjskih vrsta, a hrvatski igrač je u timu Hippopotamus.

“Sudjelovanje u Gazprom Međunarodnom dječjem društvenom programu Nogomet za prijateljstvo, upoznat ćete prijatelje iz cijelog svijeta, saznati više o jednakosti i pravednosti – vrijednostima  koje su vrlo važne za FIFA-u. Konačni događaji šeste sezone održat će se u Moskvi tijekom Svjetskog kupa u Rusiji 2018. “, istaknuo je Marco van Basten, svjetska nogometna legenda.

Prošlogodišnji ambasador Hrvatske bio je mladi golman iz GNK-a Dinamo, Ivan Omazić, koji ističe svoja izuzetno pozitivna iskustva: “Počašćen sam što sam dobio priliku biti dio  ‘Nogometa za prijateljstvo’ prošle godine. Tamo sam upoznao puno sjajnih prijatelja koje isto kao i mene, veže ljubav prema sportu. Ovaj projekt nam pruža priliku da upoznamo druge kulture i druge poglede na svijet, a to je to što nam treba da možemo širiti mir, prijateljstvo i jednakost.”

You may also read!

Osječajnik

Osječajnik u Supercaffeu nezaobilazno mjesto zagrebačkog Adventa

Franck je na terasi zagrebačkog kafića Story Supercaffé uz božićnu čajanku predstavio još jednu atraktivnu lokaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa

Read More...
dm

Tisuće građana podržalo dm-ovu donaciju namijenjenu za istraživanje raka prostate

U utorak, 11. prosinca dm je predao donaciju od 64.700 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate. Donaciju

Read More...
agrokor

Agrokor – Realizirano gotovo 20 milijardi kuna prihoda i 1,7 milijardi kuna EBITDA

Objavljeno je 20. mjesečno izvješće o poslovanju 16 kompanija iz tri poslovna segmenta Agrokora - Maloprodaje i veleprodaje, Prehrane

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.