Nova nagrada EU-a kojom se slave pobjednici u sigurnosti proizvoda

In Korisno
nagrada

Europska komisija pokreće novu Nagradu za sigurnost proizvoda kako bi nagradila društva koja se ističu po sigurnosti proizvoda. Pozivamo i mala i velika društva da se prijave za ovu nagradu u kategorijama prodaje na internetu i proizvoda za njegu djece. Nagrade pobjednicima u rujnu će uručiti Věra Jourová, Europska povjerenica za zaštitu potrošača.

Svi potrošači očekuju i zaslužuju sigurne proizvode. Ovom novom nagradom odat će se priznanje društvima koja svoje poslovanje temelje na sigurnosti, nadilazeći pritom uvjete EU-a. Namijenjena je onima koji inoviraju i ulažu u svoje proizvode i usluge kako bi oni bili sigurniji, podižući pritom standarde za zaštitu potrošača diljem Europe.

Věra Jourová, Europska povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova, kazala je: „Želimo potaknuti veći broj društava da sigurnost proizvoda stave na prvo mjesto kako bi naša djeca, naše obitelji i naši prijatelji i dalje bili sigurni. I dalje postoji previše opasnih proizvoda koji su povučeni s tržišta ili koji mogu uzrokovati ozljede. Nagrada za sigurnost proizvoda prilika je da se nagrade društva koja svojim kupcima nude više kako bi ih zaštitila”.

Naglasak je na online kupnji i proizvodima za njegu djece

Ove godine društva se mogu prijaviti u dvjema kategorijama:

  • Prodaja na internetu: za nagradu se mogu prijaviti društva koja prodaju na internetu i koja posebnu pozornost posvećuju sigurnosti proizvoda koje nude. Tražimo najbolje prakse i procese, primjerice pri povlačenju opasnih proizvoda ili otkrivanju takvih proizvoda prije puštanja u prodaju.
  • Proizvodi za njegu djece: za nagradu se mogu prijaviti društva kojima je sigurnost djece na vrhu prioriteta. Može se, primjerice, raditi o načinu na koji dizajniraju kolijevke za bebe, o kreativnom načinu na koji svoje kupce informiraju o rizicima, iznimnoj kvaliteti usluga koje pružaju nakon prodaje ili načinima na koje sigurnost proizvoda objedinjuju s lancem opskrbe i vijekom trajanja proizvoda.

Priznanje i za velika i za mala društva

Dodjeljuje se 12 nagrada: šest u kategoriji „prodaja na internetu” i šest u kategoriji „proizvodi za njegu djece”. Zlatna, srebrna ili brončana nagrada u svakoj će se kategoriji dodijeliti trima MSP-ovima i trima većim društvima.

Nagrade pobjednicima uručit će povjerenica Jourová na svečanoj dodjeli koja će se u rujnu održati u Bruxellesu. Pobjednici će također dobiti priliku podijeliti svoje ideje i najbolje prakse s kolegama iz iste grane gospodarstva.

Prijavite se i osvojite nagradu!

Da bi se prijavila, društva moraju imati sjedište u jednoj od 31 zemlje Europskog gospodarskog prostora (28 država članica EU-a te Island, Norveška i Lihtenštajn). Osvajanje nagrade društvima će priskrbiti javno priznanje, unaprijedit će njihov ugled i priliku da se pozicioniraju kao industrijski predvodnici kad je riječ o sigurnosti proizvoda.

Prijave su otvorene do 7. travnja 2019.

Prijavite se za Nagradu na mreži
Web-mjesto Nagrade za sigurnost proizvoda

You may also read!

Suradnja Hrvatske i Kine

Suradnja Hrvatske i Kine doživljava renesansu

„Odnosi Hrvatske i Kine u zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu. Prošlogodišnja trgovinska razmjena premašila je milijardu dolara, a

Read More...
Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative Valamar

Read More...
Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Tvrtke Verso Altima grupa i Radar Cyber Security potpisale su u Zagrebu partnerski ugovor za područje informacijske i kibernetičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.