Nova nagrada EU-a kojom se slave pobjednici u sigurnosti proizvoda

In Korisno
nagrada

Europska komisija pokreće novu Nagradu za sigurnost proizvoda kako bi nagradila društva koja se ističu po sigurnosti proizvoda. Pozivamo i mala i velika društva da se prijave za ovu nagradu u kategorijama prodaje na internetu i proizvoda za njegu djece. Nagrade pobjednicima u rujnu će uručiti Věra Jourová, Europska povjerenica za zaštitu potrošača.

Svi potrošači očekuju i zaslužuju sigurne proizvode. Ovom novom nagradom odat će se priznanje društvima koja svoje poslovanje temelje na sigurnosti, nadilazeći pritom uvjete EU-a. Namijenjena je onima koji inoviraju i ulažu u svoje proizvode i usluge kako bi oni bili sigurniji, podižući pritom standarde za zaštitu potrošača diljem Europe.

Věra Jourová, Europska povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova, kazala je: „Želimo potaknuti veći broj društava da sigurnost proizvoda stave na prvo mjesto kako bi naša djeca, naše obitelji i naši prijatelji i dalje bili sigurni. I dalje postoji previše opasnih proizvoda koji su povučeni s tržišta ili koji mogu uzrokovati ozljede. Nagrada za sigurnost proizvoda prilika je da se nagrade društva koja svojim kupcima nude više kako bi ih zaštitila”.

Naglasak je na online kupnji i proizvodima za njegu djece

Ove godine društva se mogu prijaviti u dvjema kategorijama:

  • Prodaja na internetu: za nagradu se mogu prijaviti društva koja prodaju na internetu i koja posebnu pozornost posvećuju sigurnosti proizvoda koje nude. Tražimo najbolje prakse i procese, primjerice pri povlačenju opasnih proizvoda ili otkrivanju takvih proizvoda prije puštanja u prodaju.
  • Proizvodi za njegu djece: za nagradu se mogu prijaviti društva kojima je sigurnost djece na vrhu prioriteta. Može se, primjerice, raditi o načinu na koji dizajniraju kolijevke za bebe, o kreativnom načinu na koji svoje kupce informiraju o rizicima, iznimnoj kvaliteti usluga koje pružaju nakon prodaje ili načinima na koje sigurnost proizvoda objedinjuju s lancem opskrbe i vijekom trajanja proizvoda.

Priznanje i za velika i za mala društva

Dodjeljuje se 12 nagrada: šest u kategoriji „prodaja na internetu” i šest u kategoriji „proizvodi za njegu djece”. Zlatna, srebrna ili brončana nagrada u svakoj će se kategoriji dodijeliti trima MSP-ovima i trima većim društvima.

Nagrade pobjednicima uručit će povjerenica Jourová na svečanoj dodjeli koja će se u rujnu održati u Bruxellesu. Pobjednici će također dobiti priliku podijeliti svoje ideje i najbolje prakse s kolegama iz iste grane gospodarstva.

Prijavite se i osvojite nagradu!

Da bi se prijavila, društva moraju imati sjedište u jednoj od 31 zemlje Europskog gospodarskog prostora (28 država članica EU-a te Island, Norveška i Lihtenštajn). Osvajanje nagrade društvima će priskrbiti javno priznanje, unaprijedit će njihov ugled i priliku da se pozicioniraju kao industrijski predvodnici kad je riječ o sigurnosti proizvoda.

Prijave su otvorene do 7. travnja 2019.

Prijavite se za Nagradu na mreži
Web-mjesto Nagrade za sigurnost proizvoda

You may also read!

Održano prvo Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

Održano prvo Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

Ministrica Marija Vučković je 27. siječnja 2020. godine po prvi puta predsjedala Vijećem poljoprivrede i ribarstva Europske unije koje

Read More...
Ostojic_Sonje

Turizam na prekretnici – uklonimo li prepreke investiranju u hotele visoke kategorije produktivnost može skočiti 40-tak posto

Hrvatski turizam može biti održiv samo povećanjem kvalitete, i to investiranjem u hotelske kapacitete koji stvaraju visoku dodanu vrijednost

Read More...
Pevec potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vinkovcima

Pevec potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vinkovcima

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, potpisao je ugovor za izgradnju novog suvremenog prodajnog centra vrijednog 40 milijuna kuna u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.