Novi Hyundai i30 Fastback prikazan u Španjolskoj

In Promocije / novi proizvodi
All-New i30

23. siječnja u Valenciji, Španjolska, održana je europska vozna prezentacija za novinare, novog Hyundai modela – i30 Fastback. i30 Fastback novi je član obitelji i30 te pravi “game-changer”, prvi coupe s pet vrata u kompaktnom segmentu. Hrvatskom tržištu premijerno će biti predstavljen na Zagreb Auto Showu u travnju ove godine.

Sofisticirana silueta i karizmatične proporcije
i30 Fastback karakteriziraju produžene sportske linije i snažan stav, a dinamičan sportski izgled coupea postignut je elegantnim kosim krovnim linijama, dugim poklopcem motora, spuštenim krovom i užom kabinom. Hyundai i30 Fastback donosi značajne razlike u odnosu na model s pet vrata. U usporedbi s hatchback izvedbom, šasija i30 Fastbacka niža je za 5 mm, krov za 25 mm, a tvrdoća ovjesa je povećana za 15%. Sve to doprinosi dinamičnijem i agilnijem vozačkom osjećaju, u isto vrijeme zadržavajući visok stupanj komfora.

“i30 Fastback mijenja pravila igre za Hyundai brand, ali i cijelu industriju. Mi smo prvi brand koji ulazi u C segment sa stiliziranim i sofisticiranim coupeom s pet vrata – automobilom koji nitko nije očekivao,”objašnjava Tomas Bürkle, Voditelj dizajna za Hyundai u Europi.

Vodeći paket sigurnosti u klasi
Hyundai i30 Fastback zadovoljava najviše europske sigurnosne standarde te je dobitnik 5 Euro NCAP zvjezdica za sigurnost. Za najbolju aktivnu sigurnost u klasi zaslužni su povezivost i Hyundai SmartSense sustav sigurnosti, između ostalog: Sustav izbjegavanja sudara (FCA), Sustav upozorenja vozača na umor (DAW), Automatska kontrola dugih svjetala (HBA) i Standardni sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKA).

Visokokvalitetni motori za dinamičnu i efikasnu vožnju
Kupcima će na raspolaganju biti dva benzinska i jedan dizelski motor u dvije izvedbe: 1.4 T-GDI turbo-benzinac s četiri cilindra i 140 KS, 1.0 T-GDI turbo-benzinac s tri cilindra i 120 KS te 1.6-litreni turbo-dizel s četiri cilindra u izvedbama od 110 i 136 KS. Jača verzija s 1.4 T-GDI turbo-benzinskim motorom bit će u ponudi s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a 1.0 T-GDI u ponudi je s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Standardno, svi motori dolaze uz sustav Idle Stop i Go (ISG) za povećanu učinkovitost.

Vanjski i unutarnji dizajn
Vanjski dizajn i30 Fastbacka kombinira izgled coupea s pet vrata i duh elegantnog Gran Turisma, iz 50-ih i 60-ih godina, s udobnošću za svakodnevnu uporabu. Prednja kaskadna rešetka hladnjaka sada je niža te tako jasnije naglašava poklopac motora. Posebna pozornost posvećena je dizajnu kotača, dostupni su 18-inčni aluminijski naplatci te 17-inčni lakometalni naplatci, koji naglašavaju siluetu i30 Fastbacka.

Hyundai i30 Fastback nudi obilje prostora za putnike i prtljagu, dok unutarnja prostranost ostaje netaknuta unatoč sportskoj i elegantnoj vanjskoj izvedbi. i30 Fastback nudi velikodušan kapacitet prtljage od 450 litara te maksimalnih 1.351 litara s preklopljenim sjedalima.

Treća generacija Hyundai i30 modela dizajnirana je, razvijena, testirana i proizvedena u Europi, za europske kupce, na infrastrukturi koju je Hyundai Motor Europe razvio tijekom proteklih 25 godina. Uspjeh i-obitelji predvodi Hyundai i30, a u 2018. godini dostignuta je brojka od milijun prodanih primjeraka, od uvođenja modela i30 na tržište prije deset godina.

You may also read!

vina croatia vina mosaica

HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina

S ciljem brendiranja Hrvatske kao vinske zemlje HGK je organizirala promotivnu večeru u berlinskom restoranu Oxymoron, u kojemu su

Read More...
Konzum

Konzum i Mastercard donirali 350.000 kuna obiteljima slabijeg imovinskog stanja

Mastercard i Konzum jučer su uručili 350.000 kuna Udruženju Djeca prva za pružanje pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj

Read More...
-D-Marin Dalmacija

Hrvatske D-Marin marine na najvećem međunarodnom sajmu nautike Boot Düsseldorf

D-Marin grupa sudjelovat će na vodećem međunarodnom sajmu nautike, brodica i vodenih sportova Boot Düsseldorf, koji se ove godine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.