Novi proizvodi poduprli rezultate British American Tobaccoa u 2020.

In Tvrtke i tržišta
bat

British American Tobacco izvijestio je da je povećao dobit u 2020. godini zahvaljujući podignutim cijenama cigareta i većoj potražnji za e-cigaretama i proizvodima baziranim na grijanom duhanu tijekom pandemije covida 19.

Prilagođena dobit po dionici (EPS) porasla je prošle godine 5,5 posto, na 3,32 funte, pokazuje izvješće vlasnika Tvornice duhana Rovinj, objavljeno u utorak.

Prihodi su se zadržali na razini 2019. godine i iznosili su 25,78 milijardi funti (29,52 milijarde eura). Kada se isključe promjene valutnih tečajeva, porasli su 3,3 posto.

Odjel novih kategorija proizvoda bilježio je 15-postotni rast prihoda, uz 52-postotni skok prodaje proizvoda baziranih na grijanju duhana, uključujući marke Vuse i Vype.

U BAT-u procjenjuju da je prošle godine tri milijuna potrošača prihvatilo nove proizvode, čime je njihov broj poskočio na 13,5 milijuna, uz posebno snažan tempo širenja e-cigareta i grijalica za duhan među pušačima u drugoj polovini godine.

Obujam prodaje standardnih cigareta pao je blagih 0,9 posto, a prihodi su u tom dijelu BAT-ova poslovanja porasli 7,2 posto, na 1,16 milijardi funti, zahvaljujući 9-postotnom povećanju cijena.

Prodaja se pokazala elastičnom tijekom pandemije, konstatiraju u kompaniji, unatoč upozorenjima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) da pušenje otežava borbu protiv koronavirusa.

Druga po veličini duhanska kompanija u svijetu očekuje ove godine tri do pet posto veće prihode, kada se isključi utjecaj valutnih tečajeva. Dobit po dionici trebala bi joj porasti pet posto. Očekuju i da će obujam prodaje u svjetskoj duhanskoj industriji ove godine pasti oko tri posto. (H)

You may also read!

Podravka

Rezultati poslovanja Grupe Podravka za 2020. godinu

Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom Grupa Podravka sačuvala stabilnost i ostvarila rast Ostvarena je neto dobit u iznosu od 248,9

Read More...
wall

Svjetske burze oštro pale, ulagači se plaše inflacije

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica oštro pale, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor i strahovanja

Read More...
radnik

Povećan broj poginulih radnika na radnom mjestu

U Hrvatskoj je u posljednje tri godine povećan broj poginulih radnika na radnom mjestu, posebice u građevinarstvu, gdje se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.