Noviteti iz Leda nositelji žiga „Živjeti zdravo“ – Filet Crvenih bodečnjaka i mješavine povrća sa žitaricama idealni za uravnoteženu prehranu

In Promocije / novi proizvodi
Noviteti iz Leda

Kako bi kvalitetni i hranjivi obroci s kojima se postiže uravnotežena prehrana bili još jednostavniji za pripremu, Ledo je u svojem asortimanu pripremio proizvode s kojima su „proteini u plusu, a kalorije u minusu“ – filet Crvenih bodečnjaka te Bulgur i Quinoa mješavinu povrća sa žitaricama. Uz ove visokokvalitetne namirnice i gotove obroke baš svatko u svoju dnevnu rutinu može uvesti kvalitetne prehrambene navike, bez izgovora.

Visoku kvalitetu novih Ledo proizvoda prepoznao je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo te im je dodijelio žig „Živjeti zdravo“ pokrenut pod pokroviteljstvom Europskog socijalnog fonda. Namijenjen je prepoznavanju nutritivno kvalitetnijih proizvoda i proizvodnih tehnologija po posebno razrađenim kriterijima te u svrhu poboljšanja životnih i prehrambenih navika stanovništva.

Zaista smo ponosni da su naši novi proizvodi dobili priznanje kvalitete kroz žig „Živjeti zdravo“. Kontinuirano radimo na poboljšanju nutritivnih svojstava Ledo proizvoda kako bismo našim potrošačima ponudili što kvalitetnije proizvode. Ovo priznanje dodatna nam je potvrda da u tome i uspijevamo, te smo sretni da brojnim potrošačima možemo ponuditi visokokvalitetne namirnice s kojima mogu poboljšati svoje prehrambene navike“, istaknula je Korina Roginić, Rukovoditelj razvoja u Ledu.

Novi proizvodi idealni su za sve one koji paze na uravnoteženu prehranu te žele biti i ostati fit jer su bogati vlaknima i s malo kalorija. Pravilna prehrana, prema nutricionistima, podrazumijeva ribu na jelovniku barem 2x tjedno, a upravo će serviranje novog fileta Crvenih bodečnjaka tijelu pružiti bogatstvo vitamina i vrijednih nutrijenata kojima obiluje, posebice proteina. Riječ je o jednom od najcjenjenijih pripadnika bijele, oborite ribe nježnog okusa i mekane teksture koji sadrži esencijalne omega-3 masne kiseline. Unaprijed je očišćen i pažljivo filetiran kako bi svima omogućio brzu i jednostavnu pripremu proteinskih i nutritivno bogatih jela za cijelu obitelj.

Koliko je važno da se baš ova riba nađe na jelovniku, govori i to što se unosom samo 200 g fileta Crvenih bodečnjaka zadovoljava dnevno preporučena količina vitamina D koji doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora, normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju normalne funkcije mišića te normalnoj funkciji imunološkog sustava. Navedene nutritivne vrijednosti posebno su izražene kod svih Ledo fileta koji dolaze iz divljeg ulova, među kojima je i filet Crvenih bodečnjaka.

Odličan izbor za lagan i izbalansiran obrok ili kao dodatak brojnim jelima također predstavljaju Bulgur i Quinoa mješavine, prva kombinacija žitarica i povrća u Ledo ponudi koje „broje“ malo kalorija. Quinoa mješavina na 400 g ima samo 292 kcal i 11 g vlakana, dok Ledo Bulgur mješavina na 400 g ima samo 440 kcal i čak 21 g vlakana.

Konzumacija hrane bogate vlaknima važna je za održavanje brojnih funkcija u tijelu, što u konačnici utječe na ukupno zdravlje organizma. Upravo Ledo mješavine predstavljaju prirodan i izvrstan izvor netopivih vlakana. Pri razvoju ovih mješavina vodilo se računa i o negativnom utjecaju pretjeranog unosa soli na organizam, pa su ove dvije mješavine razvijene s prirodno niskim udjelom soli. Uz to, Ledo mješavine su šarene, a poznato je da namirnice bogate pigmentima djeluju kao snažni antioksidansi te umanjuju učinak štetnih slobodnih radikala.

Svi ljubitelji visokovrijednih i ukusnih namirnica u novim Ledo proizvodima pronaći će inspiraciju za brojne recepte i pripremu omiljenih gastronomskih specijaliteta uz koje će baš uvijek ostati fit.

You may also read!

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
Kaufland

Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot, Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju

Read More...
Juicy

Stanić Beverages uložio 10 598 000 kuna u tvornicu Juicy sokova

Gordan Grlić Radman i Dragan Čović posjetili nove pogone u tvornici Juicy sokova i s odobravanjem prihvatili nove investicije. Hrvatska

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.