Novo crikveničko pristanište do početka turističke sezone

In Novi turistički kapaciteti
crikvenica

Projekt dogradnje crikveničke luke ulazi u završnu fazu te se očekuje kako će novo pristanište za brodove na županijskoj brodskoj liniji Crikvenica-Šilo (otok Krk) biti spremno već ove turističke sezone, izvijestili su iz Županijske lučke uprave Crikvenica.

Kako se navodi u priopćenju, projekt “Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica” najznačajniji je projekt Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno od najvećih ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Vrijednost projekta je 33 milijuna kuna, a gotovo u cijelosti se financira sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Radove obavlja zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Izgradnja iz Crikvenice i BSK commerce iz Rijeke te DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.

Iz Županijske lučke uprave Crikvenica navode da radovi napreduju prema planu te da su postavljeni svi betonski montažni elementi koji čine gat Malu paladu.

Na zapadnom lukobranu se na prvih 50 metara obavljaju radovi postavljanja kamenih poklopnica i popločavanje hodne površine, a na preostalom dijelu lukobrana obavlja se jedan od ciklusa predopterećenja betonskih blokova.

Nakon završetka projekta, stanovnicima otoka Krka bit će pristupačnije medicinske i obrazovne usluge, ostvarit će se i bolji preduvjeti za zapošljavanje na kopnu, a dnevne migracije bit će jednostavnije. Bit će ispunjeni i svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo, ističu iz Županijske lučke uprave Crikvenica. (H)

You may also read!

Podravka

Rezultati poslovanja Grupe Podravka za 2020. godinu

Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom Grupa Podravka sačuvala stabilnost i ostvarila rast Ostvarena je neto dobit u iznosu od 248,9

Read More...
wall

Svjetske burze oštro pale, ulagači se plaše inflacije

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica oštro pale, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor i strahovanja

Read More...
radnik

Povećan broj poginulih radnika na radnom mjestu

U Hrvatskoj je u posljednje tri godine povećan broj poginulih radnika na radnom mjestu, posebice u građevinarstvu, gdje se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.