Novoimenovani ministar Šime Erlić službeno preuzeo dužnost

In Karijere
Šime Erlić

Novi ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić preuzeo je dužnost od svoje prethodnice Nataše Tramišak.

Bivša ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izvijestila je novog ministra o završenim i tekućim projektima ministarstva te planovima u cilju postizanja veće apsorpcije fondova Europske unije i ravnomjernog regionalnoga razvoja svih krajeva Hrvatske.

Bivša ministrica Tramišak poželjela je puno uspjeha u budućem radu novom ministru te se zahvalila na dosadašnjoj suradnji.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić rekao je kako mu je velika čast preuzeti dužnost ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jer se fondovima Europske unije bavi petnaest godina te je upoznat sa svim procesima koji se događaju u Ministarstvu s obzirom na prethodnu dužnost državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

„Moji prvi potezi odnosit će se na završetak postojeće financijske perspektive te organizaciju sustava, procesa i procedura kako bi se povukla sva sredstva koja su nam na raspolaganju do kraja ove godine te kako bismo ugovorili 9 milijardi eura nove financijske perspektive. Nastavljamo ubrzanim tempom raditi kako bismo povećali apsorpciju sredstava i uspješno usmjerili sredstva Europske unije koja stoje Hrvatskoj na raspolaganju. Zahvaljujem se mojoj prethodnici kolegici Nataši Tramišak na dosadašnjem radu i želim joj puno uspjeha u budućem radu“, istaknuo je novoimenovani ministar Erlić.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić završio je poslijediplomski specijalistički studij Ekonomije – Lokalni ekonomski razvoj na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, s temom „Uloga strateškog planiranja u lokalnom razvoju na primjeru Zadarske županije“, a na čelo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dolazi s mjesta državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design