Obilasci Stories hotela i razgovori s djelatnicima motivirali učenike za razvoj karijere u turizmu

In Iz zemlje
canopy-ucenici

Završen projekt ”Upoznajte naše priče” – Promocijom zanimanja i stručnim usavršavanjem do kvalitetnog kadra i održivog turizma u jedinstvenim luksuznim hotelima.

Zadnjim danom travnja završio je projekt “Upoznajte naše priče – promocijom zanimanja i stručnim usavršavanjem do stručnog kadra i održivog turizma u jedinstvenim luksuznim hotelima”, a tijekom svibnja još traju obilasci pojedinih hotela. Projekt provodi Udruga jedinstvenih hrvatskih hotela Stories uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta, te podršku pridruženih partnera na projektu – Hrvatske gospodarske komore, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Turističko-ugostiteljske škole Split te Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.

Fokus projekta je promocija zanimanja u turizmu kroz aktivno uključenje učenika i studenata u sami projekt kroz obilaske hotela, upoznavanje djelatnika te sudjelovanje na edukaciji s članicama Udruge Stories hotela koju sačinjavaju neki od najpoznatijih i najkvalitetnijih hrvatskih hotela. Nastavno na usku suradnju s obrazovnim institucijama i prijavljenim učenicima i studentima Stories hotel po izboru obišlo je 12 učenika osnovnih škola, 29 učenika srednjih turističko ugostiteljskih škola, a 5 studenata je sudjelovalo na edukaciji sa djelatnicima Stories hotela na temu “Personalizirana usluga i upselling u malim luksuznim hotelima”.

Tijekom individualnih obilazaka hotela učenici su imali priliku razgovarati s direktorom hotela i različitim hotelskim odjeljenjima, obići sve dijelove hotela, dobiti informacije o razvoju karijere u turizmu, različitim zanimanjima i mogućnostima razvoja unutar hotelijerstva. Djelatnici su tijekom obilazaka rado podijelili i svoja iskustva razvoja karijere s njima što je učenicima posebno značilo.

Neki od učenika su dogovorili obavljanje stručne prakse kao rezultat obilazaka, učenici osnovnih škola su zahvalni na prilici koju su dobili, a koja im je dodatni poticaj za upisivanje hotelijersko turističkih ili ugostiteljskih škola. Profesori i ravnatelji škola koje su se aktivno uključile u projekt pohvalile su vrijedno i zanimljivo iskustvo učenika koje su stekli uz ljubazne i profesionalne domaćine Stories hotela.

U sklopu projekta učenici su obišli sljedeće Stories hotele: Canopy by Hilton Zagreb City Center, San Rocco Hotel, Meneghetti Wine Hotel & Winery, Isabella Valamar Collection Island Resort, Hotel Adriatic, Design Hotel Navis, Vestibul Palace, briig boutique hotel, Kazbek Boutique Hotel i The Pucić Palace.

“Većina Stories hotela otvorena je tijekom cijele godine, želja nam je maksimalno angažirati domaću radnu snagu i čvrsto vjerujemo da oni najbolje mogu gostima prenijeti jedinstvena, autentična iskustva koja naši hoteli nude i po kojima su posebni. Zbog toga nam je izuzetno drago da je projekt Upoznajte naše priče polučio takav interes i da ga je Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo kao jedan od projekata koji doprinosi promociji zanimanja u turizmu. Veseli nas što se na projekt odazvalo toliko učenika i studenata iz cijele Hrvatske te kroz svoja motivacijska pisma pokazalo predanost i snažnu želju za zanimanjima u turizmu za koja potencijalna radna snaga često ima krivu percepciju”, rekao je Nenad Nizić, predsjednik Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela Stories i vlasnik hotela Vestibul Palace u Splitu.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design