Od 2. rujna promocija seoskog turizma Zagrebačke županije putem manifestacije Idemo na selo

In Iz zemlje
turizam

Turistička manifestacija “Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije-Idemo na selo” od 2. do 8. rujna ponudit će usluge i proizvode seoskih gospodarstava, vinarija i druge s ciljem promocije te vrste turizma, života na selu i domaćih proizvoda, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare Zagrebačke županije i županijske turističke zajednice.

Nositelj manifestacije je Udruga ruralnog turizma Hrvatske, uz podršku turističkih zajednica i same Zagrebačke županije. Neki članovi Udruge u Zagrebačkoj županiji, OPG-ovi, ponudit će određene popuste za noćenja, degustacije vina, domaće proizvode i kulinarske radionice tradicionalne žumberačke kuhinje.

Primjerice, za noćenje će s popustima trebati izdvojiti 190 do 200 kuna, za posjet vinariji i kušanje vina uz male zalogaje 50-ak kuna, kazala je na konferenciji za medije u Zagrebačkoj županiji predsjednica te udruge Aleksandra Kuratko.

To je kazao i mladi vinar s OPG-a iz Svete Ivana Zeline Karlo Kos, koji je uključen u manifestaciju.

“Cilj manifestacije je popularizirati selo i njegov način života, kao i izlete i odmore u prirodi i druženju s domaćinima u okolici Zagreba odnosno mjestima Zagrebačke županije Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Kloštar-Ivaniću, Samoboru, Zelini i Žumberku, uz poruku ‘rezervirajte noćenje na selu i odmorite se od gradske vreve'”, poručila je Kuratko.

S te strane, organizatori su se zahvalili i tvrtki Croatia Records te poznatom glazbeniku Darku Rundeku na ustupanju prava za korištenje pjesme grupe Haustor “Ula Ulala”, koja je u pozadini promotivnog spota, sa stihom iz te pjesme “Pođimo na selo….jer tamo ima mira..”.

Dodala je i da je Zagrebačka županija prepuna poljoprivrednih bogatstava, ali i bogate enogastro povijesti i sadašnjosti, za što je kazala da je odličan temelj za razvoj seoskog turizma u sinergiji svih subjekata na nekom području, pa i u drugim županijama u Hrvatskoj, gdje ta udruga također planira slične manifestacije.

Napominjući kako bi bilo dobro da zainteresirani posjetitelji unaprijed rezerviraju noćenja, degustacije i druge ponude, jer očekuju dobru posjećenost manifestacije iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, direktorica TZZŽ-a Ivana Alilović naglasila je da Zagrebačka županija ove godine bilježi dobre turističke rezultate, kojima će zasigurno pridonijeti i ta manifestacija.

Od početka ove godine do kraja srpnja Zagrebačku županiju je posjetilo više od 74 tisuće turista, koji su ostvarili gotovo 122 tisuće noćenja, što su porasti od 19 i 17 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godinu.

“Nastavak tog trenda očekujemo i do kraja ove godine, pogotovo što je i kolovoz bio jako dobar, o čemu ćemo izvijestiti u prvom dijelu rujna”, istaknula je Alilović.

Pročelnik za poljoprivredu Zagrebačke županije Josip Kraljičković ocijenio je da će ta manifestacija pridonijeti jačem spajanju poljoprivrede i turizma, koji su već dosta razvijeni u toj županiji, ali i da uvijek može bolje.

“Imamo najviše OPG-ova u Hrvatskoj upisanih u upisnik, 14.200, a svake godine županija izdvaja i sredstva za pomoć poljoprivredi, vinarima i drugima, ove godine oko 20 milijuna kuna. I turizam se sve više razvija i vjerujemo u jaču sinergiju ta dva sektora, jer stalo nam je da se selo razvija i u njemu ostaju mladi, koji u tom spoju mogu vidjeti svoju budućnost”, zaključio je Kraljičković.


(H)

You may also read!

merlot Festigia

Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles

Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz

Read More...
potpore

Covid-19 i potpora poslodavcima

Kako malim poduzećima možemo pomoći u očuvanju zdravlja njihova osoblja, posebno u današnjim okolnostima nezapamćene zdravstvene krize koju je

Read More...
Konzum

Maxi Konzum Pitomača kupcima je otvorio svoja vrata

Četvrta Konzumova prodavaonica u Virovitičko-podravskoj županiji na ukupnoj površini od 955m² donosi samoposlužnu pekarnicu, mesnicu, gastro i odjel voća

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.