Odlični rezultati Podravkine pokusne proizvodnje rajčice u Podravini

In Ekologija
rajcice

Na 4,5 hektara poljoprivredne površine u Općini Kloštar Podravski očekuje se prinos od 400 tona rajčice.

Podravka, kao najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, u svojoj tvornici u Umagu godišnje preradi oko 12 tisuća tona rajčice. Podravka u Istri surađuje s više od 30 kooperanata za sadnju rajčice na ukupnoj površini od 179 hektara. S obzirom na potrebe proizvodnje i prerade te nedostatak poljoprivrednih površina za sadnju rajčice u Istri, Podravka je ove godine u suradnji s tvrtkom Brana organizirala pokusnu sadnju rajčice u Podravini koja daje odlične rezultate.

Tako je na 4,5 hektara poljoprivredne površine kooperanta Blaža Pandura u Kozarevcu, u Općini Kloštar Podravski, ovih dana započela berba rajčice, a očekivani prinos je oko 400 tona rajčice. Do sada ubrana rajčica je vrhunske kvalitete s visokim udjelom suhe tvari, koja ujedno sadrži i više likopena. Odličan prinos rajčice na pokusnom polju u Podravini doprinijet će ispunjenju Podravkinog ovogodišnjeg plana vezano uz otkup domaće rajčice za preradu.

Kako bi ukupne potrebe rajčice zadovoljila iz domaće proizvodnje, Podravka u idućih nekoliko godina planira razviti mrežu kooperanata u potrebnim volumenima i kvaliteti, u cijelosti vođenu i upravljanu od strane stručnih timova Podravke. To uključuje stručnu podršku Podravkinih agronoma, obavljanje analize tla i sjemena u Podravkinim laboratorijima, kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u repromaterijalu i direktan otkup.

Prema strateškom cilju Sektora poljoprivreda, Podravka planira do 2022. godine ostvariti 100% udio domaćih sirovina u gotovom proizvodu, a da bi to ostvarila kontinuirano unapređuje svoju poljoprivrednu proizvodnju i ulaže u poboljšanje kvalitete tla, nabavu specijalne opreme i strojeva.

You may also read!

wallstreet

Wall Street: Skori početak objave poslovnih rezultata pandemiju pogurao u drugi plan

Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju

Read More...
eu

Još jedan velik korak Hrvatske u procesu europskih integracija

U petak potvrđen ulazak Hrvatske u Europski tečajni mehanizam ERM II i bankovnu uniju još je jedan velik uspjeh

Read More...
Gari Capelli

Cappelli: Slovenski turisti ne moraju brinuti oko dolaska

Ministar turizma Cappelli rekao je u petak nakon posjeta Sloveniji gdje je bio u pratnji premijera Plenkovića, da se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.