Održan Info-forum „Hrvatsko gospodarstvo na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu

In Sajmovi i izložbe
hok

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) 06. prosinca održan je Info-forum, na kojem su se mogle doznati sve informacije o ovom sajmu, a najavljen je i nastup hrvatskih obrtnika u 2019. godini.

Sanja Želinski-Matunec, šefica Odjela za međunarodnu suradnju i savjetovanje HOK-a naglasila je kako je sajam u Münchenu mjesto tradicionalne prezentacije ponude hrvatskog obrtništva već 26 godina, koliko Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira nastup obrtnika i poduzetnika na ovom najvažnijem obrtničkom sajmu u Europi. Hrvatska obrtnička komora organizira cjeloviti nastup svojih članova, a uz samu organizaciju nastupa, sufinancira 50 % troškova uređenog izložbenog prostora po principu uključenog transporta i uređenja štanda „ključ u ruke“.

Nastup na sajmu u Münchenu 2018. bio je dio projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova putem organizacija za poslovnu podršku“. Projekt obuhvaća poticanje internacionalizacije MSP-ova organizacijom 14 informativnih događanja, 12 zajedničkih nastupa na međunarodnim sajmovima u inozemstvu,16 poslovnih susreta te nastupom Hrvatske kao zemlje – partnera temeljem odluke Vlade RH.

Hrvatska obrtnička komora i nakon završetka ovog projekta nastavlja poticanje internacionalizacije poslovanja svojih članova, organizacijom i sufinanciranjem nastupa na nizu međunarodnih sajmova u 2019. godini.

Tonči Belan, predstavnik tvrtke „Belimpex d.o.o.“, generalnog zastupnika sajma München u Hrvatskoj, predstavio je veliki potencijal i važnost ovog sajma iznijevši podatke o kapacitetima izložbenih prostora, broju izlagača na Međunarodnom obrtničkom sajmu kao i stručnih posjetitelja koji svojom kupovnom moći i gospodarskim potencijalom doprinose uspješnosti nastupa sudionika.

Sajam obrtništva u Münchenu 2019. bit će dobra prigoda za prezentaciju potencijala hrvatskog obrtništva i malog poduzetništva te se stoga pozivaju zainteresirani obrtnici da prijave svoj nastup na sajmu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Svi oni koji žele biti posjetitelji ovog sajma, mogu se obratiti predstavnicima tvrtke „Belimpex d.o.o.“ iz Zagreba, putem e-mail: office@belimpex.hr i stranice: www.belimpex.hr

You may also read!

Tematska

Tematska inovacijska vijeća započela s radom

Uz izvrstan odaziv i pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju

Read More...
turizam

Poslodavci u turizmu podržavaju zapošljavanje umirovljenika

Hrvatska udruga turizma (HUT) podržava omogućavanje rada umirovljenicima do četiri sata dnevno uz zadržavanje isplate pune mirovine i ocjenjuje

Read More...
hgk-zgrada

Povoljna fiskalna kretanja u trećem kvartalu prošle godine

Prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu prošle godine nastavljena su pozitivna kretanja deficita i duga opće države zemalja članica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.