Održan poslovni susret Industrija 4.0 – Tehnologije i projekti

In Konferencije / savjetovanja
poslovni susret Industrija 4.0 – Tehnologije i projekti

Poslovni susret Industrija 4.0 – Tehnologije i projekti, održan u srijedu, 25. rujna 2019. u Zagrebu u organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u partnerstvu s CroTechHub-om te uz podršku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore, kao i vodećih fakulteta i institucija na području digitalizacije i industrije, okupio je više od 100 predstavnika iz austrijskog i hrvatskog industrijskog i tehnološkog sektora.

Cilj poslovnog susreta bila je razmjena iskustava, tehnologija i rješenja za Industriju 4.0, kao i uspostavljanje poslovnih kontakata i suradnje na projektima digitalizacije hrvatskog gospodarstva.

Državni tajnici iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili su aktualne strategije i nastojanja za digitalnu transformaciju hrvatskog gospodarstva, kao i mogućnosti za financiranje projekata digitalizacije putem EU-fondova, dok su stručnjaci iz akademskog i poslovnog sektora prezentirali uspješne projekte za digitalizaciju hrvatske industrije i potencijale za međunarodnu suradnju.

U sklopu razmjene iskustava austrijskih i hrvatskih tvrtki svoja tehnološka rješenja i usluge predstavile su austrijske tvrtke BABEG – Invest in Carinthia, B&R Industrial Automation, COPA-DATA, ipcenter.at, RECA – Kellner & Kunz, Know-Center, Kostwein Maschinenbau, PlanRadar, Rösler Oberflächentechnik, Siemens i T.I.G. – Technische Informationssysteme, dok su inovativna hrvatska poduzeća ByteLab, Decodio, qCodeIT i Purić prezentirala svoje inovacije, nakon čega su održani B2B poslovni razgovori austrijskih i hrvatskih tvrtki te zajedničke radionice s prezentacijama praktične primjene rješenja za digitalizaciju industrije.

Susret je odražan u prikladnom ambijentu KRAŠ prehrambene industrije, koja je u sklopu konferencije predstavila uspješno implementirane projekte industrije 4.0 u svojoj proizvodnji.

Ovim je poslovnim susretom kroz prezentiranje tehnoloških rješenja i predstavljene strategije i mogućnosti za financiranje projekata industrije 4.0 te povezivanje austrijskih i hrvatskih inovativnih tvrtki stvoren preduvjet za još bolju gospodarsku povezanost i suradnju Austrije i Hrvatske.

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.