Održan sastanak vodstava HGK i SSSH

sindikat

Na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održan je sastanak vodstava HGK i SSSH i predstavnika njihovih granskih udruga na kojemu je utvrđen visok stupanj podudarnosti u razumijevanju stanja i problema hrvatskog gospodarstva s aspekta i poslodavaca i radnika te je utvrđeno postojanje prostora za značajno unaprjeđenje suradnje u interesu razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini kroz podizanje opće razine socijalne dobrobiti.

Sudionici su suglasni da socijalni dijalog nema alternative i da kao civilizacijsku vrijednost valja poticati partnersko dogovaranje i o pitanjima o kojima postoje objektivne razlike u interesima i stavovima.

HGK je voljna u unapređenje dijaloga i suradnje ugraditi svoje dugogodišnje „institucionalno pamćenje“ i stručnu i organizacijsku infrastrukturu, dok SSSH kao najveća sindikalna središnjica koja okuplja najveći dio sindikalno organiziranih radnika u realnom gospodarstvu, otvara prostor suradnje upravo na sektorskoj i granskoj, te na regionalnoj razini.

Naime, kako su SSSH i HGK sličnoga ustroja te zahvaljujući svojim granskim udrugama i središnjem i teritorijalnim uredima na području cijele Hrvatske posjeduju znanja, kompetencije i informacije, moguće je buduću suradnju podići na višu razinu. Posebice je naglašena dobra sektorska kapacitiranost za rješavanje konkretnih problema, jer stanje nije jednako u svim sektorima.

SSSH i HGK su dogovorili nastavak bipartitne suradnje u odnosu na pojedine javne politike poput obrazovanja i zapošljavanja te suradnju u smjeru utvrđivanja zajedničkog nastupa prema resornim ministarstvima i Vladi RH u sektorima graditeljstva, poljoprivrede, trgovine, ugostiteljstva i turizma te prerađivačke industrije, posebice u drvnoj i papirnoj te prehrambenoj industriji.

Pročitajte još vijesti!

osijek

Forum ICT-društvo: stvorimo uvjete za ostanak mladih

Tema prvog Foruma ICT-društvo, koji će se održati 23. ožujka 2018. u Osijeku, je utjecaj tehnološke dimenzije globalizacije na

Read More...
1-Jasminka Horvat Martinović

Vienna Insurance Group u Hrvatskoj: Pripajanje i promjene u vodstvu Društva

Jačanje bankoosiguranja kao zadan cilj Bankoosiguratelj Erste osiguranje bit će pripojen Wiener osiguranju, nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor

Read More...
Tvornica

Neto dobit Končar D&ST-a 41,5 milijuna kuna

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u 2017. su ostvarili 41,5 milijuna kuna neto dobiti, što je 15,5 posto

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja