Održan sastanak vodstava HGK i SSSH

In Konferencije / savjetovanja
sindikat

Na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održan je sastanak vodstava HGK i SSSH i predstavnika njihovih granskih udruga na kojemu je utvrđen visok stupanj podudarnosti u razumijevanju stanja i problema hrvatskog gospodarstva s aspekta i poslodavaca i radnika te je utvrđeno postojanje prostora za značajno unaprjeđenje suradnje u interesu razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini kroz podizanje opće razine socijalne dobrobiti.

Sudionici su suglasni da socijalni dijalog nema alternative i da kao civilizacijsku vrijednost valja poticati partnersko dogovaranje i o pitanjima o kojima postoje objektivne razlike u interesima i stavovima.

HGK je voljna u unapređenje dijaloga i suradnje ugraditi svoje dugogodišnje „institucionalno pamćenje“ i stručnu i organizacijsku infrastrukturu, dok SSSH kao najveća sindikalna središnjica koja okuplja najveći dio sindikalno organiziranih radnika u realnom gospodarstvu, otvara prostor suradnje upravo na sektorskoj i granskoj, te na regionalnoj razini.

Naime, kako su SSSH i HGK sličnoga ustroja te zahvaljujući svojim granskim udrugama i središnjem i teritorijalnim uredima na području cijele Hrvatske posjeduju znanja, kompetencije i informacije, moguće je buduću suradnju podići na višu razinu. Posebice je naglašena dobra sektorska kapacitiranost za rješavanje konkretnih problema, jer stanje nije jednako u svim sektorima.

SSSH i HGK su dogovorili nastavak bipartitne suradnje u odnosu na pojedine javne politike poput obrazovanja i zapošljavanja te suradnju u smjeru utvrđivanja zajedničkog nastupa prema resornim ministarstvima i Vladi RH u sektorima graditeljstva, poljoprivrede, trgovine, ugostiteljstva i turizma te prerađivačke industrije, posebice u drvnoj i papirnoj te prehrambenoj industriji.

You may also read!

tolusic

Ministar Tolušić na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede EU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede Europske unije

Read More...
Burilovic

Burilović: Posebni oblici turizma ključni za produljenje sezone

„Turizam donosi skoro 17 posto BDP-a i baš zato moramo s posebnom pažnjom pristupiti tom sektoru. Čeka nas nova

Read More...
erste

Općoj bolnici Zadar i Ligi protiv raka Zadar Erste banka ukupno donirala 200.000 kuna

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge, Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) svečano je uručila donacije Ligi protiv

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.