Održan sastanak vodstava HGK i SSSH

sindikat

Na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održan je sastanak vodstava HGK i SSSH i predstavnika njihovih granskih udruga na kojemu je utvrđen visok stupanj podudarnosti u razumijevanju stanja i problema hrvatskog gospodarstva s aspekta i poslodavaca i radnika te je utvrđeno postojanje prostora za značajno unaprjeđenje suradnje u interesu razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini kroz podizanje opće razine socijalne dobrobiti.

Sudionici su suglasni da socijalni dijalog nema alternative i da kao civilizacijsku vrijednost valja poticati partnersko dogovaranje i o pitanjima o kojima postoje objektivne razlike u interesima i stavovima.

HGK je voljna u unapređenje dijaloga i suradnje ugraditi svoje dugogodišnje „institucionalno pamćenje“ i stručnu i organizacijsku infrastrukturu, dok SSSH kao najveća sindikalna središnjica koja okuplja najveći dio sindikalno organiziranih radnika u realnom gospodarstvu, otvara prostor suradnje upravo na sektorskoj i granskoj, te na regionalnoj razini.

Naime, kako su SSSH i HGK sličnoga ustroja te zahvaljujući svojim granskim udrugama i središnjem i teritorijalnim uredima na području cijele Hrvatske posjeduju znanja, kompetencije i informacije, moguće je buduću suradnju podići na višu razinu. Posebice je naglašena dobra sektorska kapacitiranost za rješavanje konkretnih problema, jer stanje nije jednako u svim sektorima.

SSSH i HGK su dogovorili nastavak bipartitne suradnje u odnosu na pojedine javne politike poput obrazovanja i zapošljavanja te suradnju u smjeru utvrđivanja zajedničkog nastupa prema resornim ministarstvima i Vladi RH u sektorima graditeljstva, poljoprivrede, trgovine, ugostiteljstva i turizma te prerađivačke industrije, posebice u drvnoj i papirnoj te prehrambenoj industriji.

Pročitajte još vijesti!

posao

Eurostat: Rast stope slobodnih radnih mjesta u prvom kvartalu u EU i Hrvatskoj

Stopa slobodnih radnih mjesta u prvom je ovogodišnjem kvartalu u Europskoj uniji i eurozoni uvećana prema tromjesečju ranije i

Read More...
Čedomir Momčilović, Udruga trgovaca Sjever Plus i Marko Malić, Velpro

Velpro potpisao ugovor o suradnji s Udrugom trgovaca Sjever Plus

Suradnja između najveće hrvatske veleprodajne mreže i udruge malih trgovaca donosi obostrane pogodnosti i predstavlja korak dalje u nastavku

Read More...
JDcom

Google investira 550 milijuna dolara u kineskog diva e-trgovine JD.com

Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku tvrtku za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake