Održana 10. Smotra studentskih poduzeća i 2. Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje

In Obrazovna rješenja
zrinski

U četvrtak, 6. lipnja 2019, održana je 10. Smotra studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora te 2. Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje u organizaciji Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski te Hrvatske udruge za franšizno poslovanje.

Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i BIZ-Poduzetnički inkubator jubilarni, deseti put na jednom su mjestu okupili brojne visokoškolske ustanove, studentska poduzeća i predstavnike alumni zajednice koji su uspješno pokrenuli poduzeća za vrijeme studija. Predstavljena je 12. generacija studentskih poduzeća Visoke škole i potpisani su Ugovori o osnjivanju šest novih studentskih poduzeća.

Paralelno sa Smotrom, održan je i drugi po redu Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje u organizaciji Hrvatske udruge za franšizno poslovanje u suradnji sa Zajednicom za franšizno poslovanje pri HGK i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Predstavljeni su poznati franšizni koncepti s ciljem poticanja samozapošljavanja kod studenata i nezaposlenih osoba.

Ovom je prigodom predsjednca Uruge za franšizno poslovanje, Ljiljana Kukec održala predavanje „Sam svoj gazda, ali ne i prepušteni sami sebi“ na kojem je, uz otkupljivanje studentskih poduzeća na kraju studija uz potpore za samozapošljavanje, i franšizno poslovanje predstavljeno kao jedan od modela samozapošljavanja.

Mogućnosti i izazovi transformacije studentskih poduzeća u realni sektor i njihov mogući rast – tema je Okruglog stola na kojem su sudjelovali: Mirela Alpeza direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva, Ivan Novak profesor s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Mirela Karabatić profesorica na Veleučilištu Velika Gorica, Ljiljana Kukec predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, Gordana Ćorić predavačica s veleučilišta VERN i Dimitrije Milojević prodekan za nastavu Visoke škole Nikola Šubić Zrinski.

Ovogodišnja Smotra i Forum su dokazali da je uz projekt studentskih poduzetničkih inkubatora sa stvarnim studentskim poduzećima te uz mogućnost pokretanja franšiznog poslovanja praćenog poticajnim mjerama za samozapošljavanje ipak moguće ostvariti već svima poznatu ideju – S faksa na posao!

You may also read!

Održano prvo Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

Održano prvo Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

Ministrica Marija Vučković je 27. siječnja 2020. godine po prvi puta predsjedala Vijećem poljoprivrede i ribarstva Europske unije koje

Read More...
Ostojic_Sonje

Turizam na prekretnici – uklonimo li prepreke investiranju u hotele visoke kategorije produktivnost može skočiti 40-tak posto

Hrvatski turizam može biti održiv samo povećanjem kvalitete, i to investiranjem u hotelske kapacitete koji stvaraju visoku dodanu vrijednost

Read More...
Pevec potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vinkovcima

Pevec potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vinkovcima

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, potpisao je ugovor za izgradnju novog suvremenog prodajnog centra vrijednog 40 milijuna kuna u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.