Održana 51. izložba vina kontinentalne Hrvatske

In Sajmovi i izložbe
Zelina

Šampion je traminac Josipa Rajaković

51. izložba vina kontinentalne Hrvatske održana je 7. i 8. lipnja 2019. u Svetom Ivanu Zelini. Tristo uzoraka vina pristiglo je na ocjenjivanje. Dodijeljno je sedam velikih zlatnih, 87 zlatnih, 120 srebrnih i 50 brončanih odličja uz 5 priznanja i 31 odbačeni uzorak.
51. Šampion izložbe je traminac, izborna berba prosušenih bobica 2017. Josipa Rajakovića a njegov traminac je i najbolje bijelo mirno vino s ostatkom šećera Zagrebačke županije.

Rajkoviću je pripala i nagrada za najbolje pjenušavo vino Zagrebačke županije Nagrada za vizualni identitet boce Dragutin Stražimir pripala je vinu Roze, Kutjevo d. d. a uz nagradu ide i skulptura Ivana Antolkovića. Nagrada „Ljerka Rabuzin“ za najbolje vino autohtone sorte kraljevina pripala je OPG-u Puhelek Purek Stjepan berba 2018. Nagradu Milan Pažić bijelo suho mirno vino dobio je sauvingon 2017. OPG-a Puhelek Purek Stjepan koje je u toj kategoriji i najbolje vino Zagrebačke županije i Sjevrozapadne Hrvatske .

Najbolje voćno vino je vino od sibirske borovnice OPG-a Žabić Matija. Najbolje bijelo mirno vino s ostatkom neprovrela šećera sjeverozapadne Hrvatske je pinot sivi, berba 2018. vinarije Matočec a najbolje crno vino je zweigelt, berba 2017. OPG-a Zaleznik. Najbolje vino posljednje berbe Zagrebačke županije je Chardonnay OG Jare-Kure.

Uz izložbu održane su i radionice i stručna predavanja a predstavljena je i knjiga “Vinske spelancije i huncnutarija Svetoivanjcov i dotepencov”.

Pripremio Tomislav Radić

You may also read!

Cyber Week Tel Aviv

Hrvatske tvrtke na konferenciji o kibernetičkoj sigurnosti

Više od 500 milijardi eura štete na svjetskoj razini Digitalna ekonomija raste sedam puta brže od ostatka gospodarstva, a do

Read More...
Kurtalj

Novi podrumi za još bolja vina i „Šampeke“

Južne padine Plešivice idealne su za vinogorja na kojima se uzgajaju brojna kvalitetna vina, a mnogi vjeruju kako vinova

Read More...
1-Alen Kajmović i Darko Horvat

Stipendije od 2.800 kuna, dodatne pogodnosti i siguran posao budućim mesarima u Grupi Pivac

Mjesečna stipendija od 2.800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.