Održana konferencije SEELift 2022

In Konferencije / savjetovanja
Održana konferencije SEELift 2022

U Zagrebu je 7. i 8. studenog održana Druga međunarodna konferencija SEELift 2022, koja je okupila 50 sudionika, predstavnike industrije dizala iz devet zemalja Jugoistočne Europe.

Domaćin konferencije je bila Hrvatska udruga za dizala a na konferenciji se raspravljalo o tehničkim i normativnim aspektima u proizvodnji, ugradnji i eksploataciji dizala.

Na panel diskusiji o ugradnji dizala u višestambene zgrade, ponovno je istaknuta nužnost da se osiguraju sredstava iz EU fondova kojima bi se omogućilo bespovratno sufinanciranje ugradnje dizala u iznosu od 85% ukupnih troškova a za što je iskazalo interes oko 10.000 predstavnika suvlasnika višestambenih zgrada koje nemaju dizala.

Upućen je apel nadležnim ministarstvima da se što hitnije krene u realizaciju ovog projekta koji ima višestruke gospodarske i socijalne učinke. U Hrvatskoj u proizvodnji dizala djeluje 60 poduzeća s oko 1000 zaposlenih a imaju godišnje kapacitete za proizvodnju od 1000 dizala. Dogovoreno je da će se iduća konferencija održati iduće godine u Bugarskoj.

piše: Zlatan Fröhlich
Foto: MIro Martinić

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design