Održana prva dm-ova konferencija o ženskom zdravlju

In Konferencije / savjetovanja
Održana prva dm-ova konferencija o ženskom zdravlju

Konferencija „Odvoji dan za sebe“ u središte stavila bitne aspekte zdravlja žena.

U ponedjeljak 11. rujna u Hotelu Zonar Zagreb, održala se dm-ova prva konferencija o ženskom zdravlju „Odvoji dan za sebe“ koja je okupila vrhunske stručnjake iz različitih područja kako bi odgovorili na najvažnija pitanja o brojnim aspektima ženskog zdravlja, a sudionice osnažili te potaknuli na bolju brigu o vlastitom zdravlju.

Svjestan činjenice kako je zdravlje najveće bogatstvo kojim čovjek raspolaže, dm već niz godina brojnim aktivnostima nastoji dati doprinos boljoj zdravstvenoj skrbi građana te unaprijediti kvalitetu njihovih života. Tijekom ove godine dm je svoje aktivnosti usmjerio na zdravlje, s posebnim naglaskom na žensko zdravlje te na skretanje pozornosti na teme i izazove s kojima se žene svakodnevno susreću, a o kojima se u javnosti i dalje nedovoljno govori.

Gordana Picek
Gordana Picek

„Naš prvi ovogodišnji korak u smjeru promicanja ženskog zdravlja bio je natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg smo odabrali devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na doprinos dobrobiti i zdravlju žena te smo ponosni na nova partnerstva koja smo tom aktivnošću izgradili. Uz natječaj, tijekom godine smo osigurali dodatan prostor za raspravu i edukaciju o ženskom zdravlju te u suradnji sa stručnjacima kreirali seriju od šest podcasta kako bi savjeti o brojnim aspektima zdravlja žena bili svima dostupni. U tom kontekstu, konferencija „Odvoji dan za sebe“ predstavlja svojevrsnu krunu naših dosadašnjih aktivnosti, a vjerujemo kako će zaključci s konferencije poslužiti kao dodatan poticaj da o temi ženskog zdravlja ubuduće razgovaramo otvoreno i bez zadrške“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Program dm-ove prve konferencije o ženskom zdravlju započeo je temom mentalnog zdravlja, a sociolog i autor Bruno Šimleša u svojem je izlaganju pojasnio kako prakticirati filozofiju mindfulnessa. Prva u nizu panel rasprava okupila je stručnjakinje iz različitih područja – akademkinju i neurologinju Vidu Demarin, plesnu pedagoginju Kristinu Džanić, nutricionistkinju Karmen Matković Melki i neuropedijatricu Mašu Malenicu, koje su govorile o ulozi očuvanja mozga na putu do zdravog starenja.

Jedan od najvažnijih ciljeva dm-ove konferencije bio je skidanje tabua s tema kao što su menstrualni ciklus, hormonalni disbalans i seksualno zdravlje. Stoga su, u dijalogu o ginekološkom zdravlju kao temi važnoj za kvalitetu života žena svih dobnih skupina, svoja stručna mišljenja podijelili ginekologinje Ulla Marton i Nataša Šemnički te psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas. Na kraju ove cjelodnevne konferencije, panel rasprava bila je posvećena evoluciji i percepciji ljepote te promicanju novih standarda ljepote, a na ulogu koju u tome imaju estetski zahvati, uz estetskog kirurga Mladena Dudukovića, osvrnula se i specijalistica dermatovenerologije Ivana Prkačin, dr.med.

Uz panel-rasprave, sudionice konferencije namijenjene ženama koje žele očuvati svoje zdravlje i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života, imale su priliku sudjelovati u radionicama na temu pravilnog disanja te plesa, kao alata za učinkovito nošenje sa stresom u svakodnevnom životu.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design