Održana radionica za uvođenje mehanizama ranog upozoravanja malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj

In Konferencije / savjetovanja
hok

Ako se poslovna kriza prepozna u ranom stadiju te se poslovnom subjektu pruži pomoć i podrška kako bi iz iste izašao, velika je vjerojatnost da će tu poslovnu krizu i prebroditi. Upravo na ovo se oslanja projekt „Early Warning“ kojim će se uspostavljati mehanizmi te osiguravati alati ranog upozoravanja. Njime će se obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima omogućiti rano otkrivanje teškoća u poslovanju te će im se osigurati savjeti, podrška i stručna pomoć za izlaz iz krize.

Na razini Europske unije projekt „Early Warning“ već je dao rezultate. Naime, od 2017. do 2019. godine u tzv. „prvom valu“ mehanizmi ranog upozoravanja uspostavljeni su u četiri države članice: Poljskoj, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj te je njime obuhvaćeno više od 2500 malih i srednjih poduzeća.

„Drugim valom“ uz Finsku, Litvu i Sloveniju obuhvaćena je i Hrvatska. Prepoznajući važnost i korisnost za obrtnike, Hrvatska obrtnička komora uključila se u ovaj projekt te tim povodom u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom gospodarskom komorom organizirala radionicu „Uspostava Early Warning mehanizama u Hrvatskoj – radionica za konzultante“.

Za provođenje ciljeva projekta „Early Warning“ stručnjaci – konzultanti najvažnija su karika. Na radionici se govorilo se o načinu rada konzultanata te o primjerima dobre prakse iz zemalja Europske unije koje već provode ovaj značajan projekt. Hrvatskoj će u procesu uspostave mehanizma na raspolaganju biti mentorska organizacija iz Danske. Pružanje konzultantskih usluga predstavio je Bent Aage Madsen iz Danske te konzultantice iz Grčke, Popi Vasilaki i Evangelia Daratsanou.

You may also read!

voda

Hrvatska navodnjava tek 2,5 posto poljoprivrednih površina

Hrvatska je po navodnjavanju na začelju Europske unije, jer navodnjava tek 2,5 posto poljoprivrednik površina, ističe se u analizi

Read More...
ValFresco Direkt

Valamar pokrenuo Valfresco Direkt

U okviru priprema za restart poslovanja, Valamar Riviera, najveća hrvatska turistička kompanija, je u proteklih 60 dana osmislila i

Read More...
elka

Elka pustila u rad novi pogon vrijedan 15 milijuna kuna

U zagrebačkoj tvrtki Elka u utorak je pušten u rad novi proizvodni pogon za izradu vodiča vrijedan 15 milijuna

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.