Održana radionica za uvođenje mehanizama ranog upozoravanja malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj

In Konferencije / savjetovanja
hok

Ako se poslovna kriza prepozna u ranom stadiju te se poslovnom subjektu pruži pomoć i podrška kako bi iz iste izašao, velika je vjerojatnost da će tu poslovnu krizu i prebroditi. Upravo na ovo se oslanja projekt „Early Warning“ kojim će se uspostavljati mehanizmi te osiguravati alati ranog upozoravanja. Njime će se obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima omogućiti rano otkrivanje teškoća u poslovanju te će im se osigurati savjeti, podrška i stručna pomoć za izlaz iz krize.

Na razini Europske unije projekt „Early Warning“ već je dao rezultate. Naime, od 2017. do 2019. godine u tzv. „prvom valu“ mehanizmi ranog upozoravanja uspostavljeni su u četiri države članice: Poljskoj, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj te je njime obuhvaćeno više od 2500 malih i srednjih poduzeća.

„Drugim valom“ uz Finsku, Litvu i Sloveniju obuhvaćena je i Hrvatska. Prepoznajući važnost i korisnost za obrtnike, Hrvatska obrtnička komora uključila se u ovaj projekt te tim povodom u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom gospodarskom komorom organizirala radionicu „Uspostava Early Warning mehanizama u Hrvatskoj – radionica za konzultante“.

Za provođenje ciljeva projekta „Early Warning“ stručnjaci – konzultanti najvažnija su karika. Na radionici se govorilo se o načinu rada konzultanata te o primjerima dobre prakse iz zemalja Europske unije koje već provode ovaj značajan projekt. Hrvatskoj će u procesu uspostave mehanizma na raspolaganju biti mentorska organizacija iz Danske. Pružanje konzultantskih usluga predstavio je Bent Aage Madsen iz Danske te konzultantice iz Grčke, Popi Vasilaki i Evangelia Daratsanou.

You may also read!

okus

Dani tradicionalnih okusa u sedam mjesta Zagrebačke županije

U deset županija od 15. do 25. studenoga održavaju se Dani okusa hrvatske tradicije, u kojima sudjeluje više od

Read More...
nafta

Cijene nafte stabilne iznad 62 dolara zbog zabrinutosti za opskrbu u 2020.

Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima iznad razine od 62 dolara, balansirajući između strahovanja od

Read More...
zv

Zagrebački velesajam obilježio 110 godina svog postojanja

Svečanom akademijom Zagrebački je velesajam u četvrtak obilježio velikih 110 godina svog postojanja i predanog rada u razvoju gospodarstva,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.