Održano prvo profesionalno natjecanje u pripremi espressa

franck

Johann Franck jučer je postao središte demonstracije vještina i znanja u pripremi espresssa i ostalih napitaka od kave za finaliste prvog profesionalnog barističkog natjecanja u skladu s pravilima Specialty Coffee Association (SCA), krovne međunarodne stručne organizacija koja okuplja sve sudionike u industriji kave.

Franck je po prvi put u povijesti organizirao natjecanje u kojem su mogli sudjelovati konobari na nacionalnoj razini. Prilikom kvalifikacija od 15.000 ugostiteljskih objekata, 54 konobara iz pet hrvatskih regija pristupila su natjecanju, a najboljih 11 finalista iz Rijeke, Splita, Zagreba, Bjelovara, Osijeka, Pirovca i Vodica kvalificiralo se za finalno barističko natjecanje u Zagrebu.

Zadatak za svakog od 11 finalista bio je da u roku od 15 minuta pripreme 4 espressa, 4 cappuccina (latte art) i 4 napitka vlastite kreacije na bazi espressa, a svaki napitak morao je biti identičan. Natjecatelji su svoju vještinu i spretnost pokazali stručnom žiriju koji se sastojao od četiri sudca i jednog tehničkog sudca. Zadatak nije bio lak, jer sudci, osim što nose titule Franckovih barista vlasnici su Specialty Coffee Association (SCA) certifikata, priznanja za najvišu razinu znanja i iznimne barističke vještine.

Pravila natjecanja bila su u skladu sa standardima SCA, krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja sve sudionike na području kave. Pobjednik natjecanja tako je bio Luka Panović iz Rijeke, drugo mjesto pripalo je Ivanu Sinčiću iz Pirovca, dok je treće mjesto osvojio Petar Knežević iz Zagreba, a nagrade je uručio Viktor Miljković, regionalni direktor prodaje HoReCa.

Franck, od početka podiže ljestvicu u kvaliteti espressa, stvara i prati nove trendove te čvrsto zadržava poziciju lidera u HoReCa kanalu, a natjecanjima poput ovog potvrđuje svoju želju za rastom i ulaganjem u ljude i vrhunsku kvalitetu kave.

Zanimanje barista sve je popularnije, a iznimne vještine i znanja koja su potrebna kako bi se ovo zvanje usavršilo, iziskuju dugogodišnje iskustvo i kontinuirano educiranje. Stoga je pokrenuta i specijalizirana Franck akademija u sklopu koje Franck baristi educiraju ugostiteljsko osoblje, a osmišljena je kako bi ugostiteljima omogućila najbolje zaposlenike koji su predani radu i izučavanju novih metoda pripreme toplih napitaka te praćenju globalnih trendova.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja