Opatiji međunarodni zlatni cvijet

opatija

Grad Opatija osvojio je na Međunarodnom natjecanju Fundacije Communities in Bloom Međunarodni zlatni cvijet 2017. u kategoriji gradova srednje veličine, rečeno je u petak na konferenciji za novinare u opatijskoj gradskoj upravi.

Opatija je pobijedila nakon što se plasirala među sedam finalista, od ukupno prijavljenih 3500 gradova, a pobjednici su proglašeni na svečanosti u Ottawi. Uz uređenost i ljepotu grada, na natjecanju se ocjenjivala i hortikultura, kvaliteta života građana, kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća te korištenje i promicanje obnovljivih izvora energije.

Opatija je osvojila nagradu u kategoriji srednjih gradova, koji imaju od 4500 do 25.000 stanovnika. Procedura kandidiranja započela je 2016. kada je Opatija nominirana kao hrvatski kandidat za Međunarodni zlatni cvijet, a nominacija je objavljena lani u studenom na završnoj svečanosti 23. međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza u Solinu. Stručno povjerenstvo koje odlučuje o dodjeli nagrade obišlo je Opatiju u lipnju te joj je dodijelilo ukupno 90 bodova.

“Izuzetno sam ponosan na ovaj uspjeh. Međunarodni zlatni cvijet nije tek jedna u nizu nagrada; to je nagrada struke koja je iskusna u procedurama i profesionalno bira tko je zavrijedio krunu. Ona je potvrda poželjne kvalitete života, ali i naša obveza da ljepote Opatije ističemo i pazimo i dalje, više, i bolje”, rekao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Dujmić je zahvalio svima koji su pridonijeli dobivanju nagrade – građanima, koji su se uključili u pripreme i koji su uređenjem svojih okućnica doprinijeli cjelovitoj slici i dojmu uređenog grada kao i djelatnicima tvrtki Parkovi i Komunalac, Turističke zajednice Grada Opatije, hotelijerima, udrugama, djelatnicima gradske uprave i drugima. (H)

Pročitajte još vijesti!

posao

Eurostat: Rast stope slobodnih radnih mjesta u prvom kvartalu u EU i Hrvatskoj

Stopa slobodnih radnih mjesta u prvom je ovogodišnjem kvartalu u Europskoj uniji i eurozoni uvećana prema tromjesečju ranije i

Read More...
Čedomir Momčilović, Udruga trgovaca Sjever Plus i Marko Malić, Velpro

Velpro potpisao ugovor o suradnji s Udrugom trgovaca Sjever Plus

Suradnja između najveće hrvatske veleprodajne mreže i udruge malih trgovaca donosi obostrane pogodnosti i predstavlja korak dalje u nastavku

Read More...
JDcom

Google investira 550 milijuna dolara u kineskog diva e-trgovine JD.com

Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku tvrtku za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake