Opatiji međunarodni zlatni cvijet

opatija

Grad Opatija osvojio je na Međunarodnom natjecanju Fundacije Communities in Bloom Međunarodni zlatni cvijet 2017. u kategoriji gradova srednje veličine, rečeno je u petak na konferenciji za novinare u opatijskoj gradskoj upravi.

Opatija je pobijedila nakon što se plasirala među sedam finalista, od ukupno prijavljenih 3500 gradova, a pobjednici su proglašeni na svečanosti u Ottawi. Uz uređenost i ljepotu grada, na natjecanju se ocjenjivala i hortikultura, kvaliteta života građana, kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća te korištenje i promicanje obnovljivih izvora energije.

Opatija je osvojila nagradu u kategoriji srednjih gradova, koji imaju od 4500 do 25.000 stanovnika. Procedura kandidiranja započela je 2016. kada je Opatija nominirana kao hrvatski kandidat za Međunarodni zlatni cvijet, a nominacija je objavljena lani u studenom na završnoj svečanosti 23. međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza u Solinu. Stručno povjerenstvo koje odlučuje o dodjeli nagrade obišlo je Opatiju u lipnju te joj je dodijelilo ukupno 90 bodova.

“Izuzetno sam ponosan na ovaj uspjeh. Međunarodni zlatni cvijet nije tek jedna u nizu nagrada; to je nagrada struke koja je iskusna u procedurama i profesionalno bira tko je zavrijedio krunu. Ona je potvrda poželjne kvalitete života, ali i naša obveza da ljepote Opatije ističemo i pazimo i dalje, više, i bolje”, rekao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Dujmić je zahvalio svima koji su pridonijeli dobivanju nagrade – građanima, koji su se uključili u pripreme i koji su uređenjem svojih okućnica doprinijeli cjelovitoj slici i dojmu uređenog grada kao i djelatnicima tvrtki Parkovi i Komunalac, Turističke zajednice Grada Opatije, hotelijerima, udrugama, djelatnicima gradske uprave i drugima. (H)

Pročitajte još vijesti!

izvoznici

Marić: Projekcije rasta su konzervativne, ali i odgovorne

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak kako se u razdoblju od 2018. do 2020. očekuju stope gospodarskog

Read More...
12. vinocom

U petak i subotu održava se 12. Vinocom koji okuplja oko 300 izlagača

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje. U

Read More...
france-kras

Dorina Macarons – jedinstvena francuska delicija u omiljenoj Kraševoj čokoladi

Macaroni, francuski sitni kolačići intenzivnih boja i prepoznatljive, pjenaste teksture, kultni su slastičarski proizvod i ujedno jedna od najpopularnijih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!