Opatiji međunarodni zlatni cvijet

In Iz zemlje
opatija

Grad Opatija osvojio je na Međunarodnom natjecanju Fundacije Communities in Bloom Međunarodni zlatni cvijet 2017. u kategoriji gradova srednje veličine, rečeno je u petak na konferenciji za novinare u opatijskoj gradskoj upravi.

Opatija je pobijedila nakon što se plasirala među sedam finalista, od ukupno prijavljenih 3500 gradova, a pobjednici su proglašeni na svečanosti u Ottawi. Uz uređenost i ljepotu grada, na natjecanju se ocjenjivala i hortikultura, kvaliteta života građana, kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća te korištenje i promicanje obnovljivih izvora energije.

Opatija je osvojila nagradu u kategoriji srednjih gradova, koji imaju od 4500 do 25.000 stanovnika. Procedura kandidiranja započela je 2016. kada je Opatija nominirana kao hrvatski kandidat za Međunarodni zlatni cvijet, a nominacija je objavljena lani u studenom na završnoj svečanosti 23. međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza u Solinu. Stručno povjerenstvo koje odlučuje o dodjeli nagrade obišlo je Opatiju u lipnju te joj je dodijelilo ukupno 90 bodova.

“Izuzetno sam ponosan na ovaj uspjeh. Međunarodni zlatni cvijet nije tek jedna u nizu nagrada; to je nagrada struke koja je iskusna u procedurama i profesionalno bira tko je zavrijedio krunu. Ona je potvrda poželjne kvalitete života, ali i naša obveza da ljepote Opatije ističemo i pazimo i dalje, više, i bolje”, rekao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Dujmić je zahvalio svima koji su pridonijeli dobivanju nagrade – građanima, koji su se uključili u pripreme i koji su uređenjem svojih okućnica doprinijeli cjelovitoj slici i dojmu uređenog grada kao i djelatnicima tvrtki Parkovi i Komunalac, Turističke zajednice Grada Opatije, hotelijerima, udrugama, djelatnicima gradske uprave i drugima. (H)

You may also read!

tolusic

Ministar Tolušić na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede EU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede Europske unije

Read More...
Burilovic

Burilović: Posebni oblici turizma ključni za produljenje sezone

„Turizam donosi skoro 17 posto BDP-a i baš zato moramo s posebnom pažnjom pristupiti tom sektoru. Čeka nas nova

Read More...
erste

Općoj bolnici Zadar i Ligi protiv raka Zadar Erste banka ukupno donirala 200.000 kuna

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge, Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) svečano je uručila donacije Ligi protiv

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.