Osigurano dodatnih 20 milijuna eura iz EU fondova za poduzetnike

potpis

Žalac: “Zbog velikog interesa naših poduzetnika, osigurali smo dodatnih 20 milijuna eura za male zajmove.”

U petak, 05. svibnja 2017. godine, u Šibeniku je potpisan dodatak Sporazumu između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO o povećanju alokacije za Male zajmove.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisali su 30. lipnja 2016. godine dodatak Sporazumu o financiranju s kojim se inicijalno dodijeljeni iznos financijskom instrumentu ESIF Mali zajmovi povećava omotnica za 20 milijuna eura. Inicijalno je bilo dodijeljeno 12,5 milijuna eura, a sada s povećanom alokacijom omotnica iznosi 32,5milijuna eura.

Dodatak Sporazumu su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, ravnatelj agencije HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec i članica uprave Marijana Oreb, a svečanost potpisivanja je uveličala i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

“Od kada je financijski proizvod na tržištu, radi svoje povoljnosti i jednostavnosti postupka podnošenja zahtjeva, interes krajnjih primatelja je značajno veći no očekivano, pa je do svibnja 2017. cijela inicijalna omotnica konzumirana te smo pristupili povećanju omotnice za dodatnih 20 milijuna eura. Drago mi je da naši poduzetnici koriste instrumente koji su im na raspolaganju i nastavit ćemo ih podupirati kako državnim tako i EU sredstvima jer su upravo oni nositelji gospodarstva i konkurentnosti Hrvatske.” izjavila je tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Ministrica je dodala i da s ovim povećanjem alokacije, mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je ukupno 170 milijuna eura preko agencije HAMAG-BICRO te dodatnih 105 milijuna eura putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) što iznosi ukupno 275 milijuna eura.

Ravnatelj agencije HAMAG-BICRO Vrbanec najavio je da će se, u cilju pojednostavljenja apliciranja zahtjeva sa današnjim danom aktivirati on-line prijava za ESIF zajmove na stranici http://www.hamagbicro.hršto će omogućiti poduzetnicima slanje zahtjeva iz svojih domova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Dalić naglasila je važnost spomenutih financijskih instrumenata za konkurentnost gospodarstva Republike Hrvatske i posebice za otvaranje novih radnih mjesta što je i konačni cilj.

Financijski instrument ESIF (Europski strukturni i investicijski fondovi) mali zajmovi je namijenjen subjektima malog gospodarstva, a isti se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. U okviru ovog financijskog instrumenta HAMAG-BICRO će subjektima malog gospodarstva izravno odobravati male zajmove. Cilj Financijskog instrumenta je kreditiranje mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja namjera je povećati dostupnost zajmova ovoj skupini poduzetnika.

Više o malim zajmovima: http://bit.ly/2qHanvo

Pročitajte još vijesti!

Summit2

Počeo je 6. godišnji SUMMIT100 poslovnih lidera JI Europe

Pred više od stotinu eminentnih poslovnih lidera regije te specijalnih gostiju iz međunarodnih financijskih institucija, generalni direktor tvrtke Alkaloid

Read More...
1-Grupna fotografija dobitnika nagrade SJAJ

Podravki nagrada SJAJ – za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivosti tvrtke

Podravkina vrijedna riznica priznanja za društvenu odgovornost bogatija je za nagradu SJAJ, koju za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i

Read More...
1-trend IT UP_predstavljanje

dm predstavio novu marku trend IT UP

Međunarodni make-up trendovi dostupni svima U ponedjeljak, 16. listopada, dm je predstavio novu marku dekorativne kozmetike trend IT UP

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!