Osigurano dodatnih 20 milijuna eura iz EU fondova za poduzetnike

potpis

Žalac: “Zbog velikog interesa naših poduzetnika, osigurali smo dodatnih 20 milijuna eura za male zajmove.”

U petak, 05. svibnja 2017. godine, u Šibeniku je potpisan dodatak Sporazumu između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO o povećanju alokacije za Male zajmove.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisali su 30. lipnja 2016. godine dodatak Sporazumu o financiranju s kojim se inicijalno dodijeljeni iznos financijskom instrumentu ESIF Mali zajmovi povećava omotnica za 20 milijuna eura. Inicijalno je bilo dodijeljeno 12,5 milijuna eura, a sada s povećanom alokacijom omotnica iznosi 32,5milijuna eura.

Dodatak Sporazumu su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, ravnatelj agencije HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec i članica uprave Marijana Oreb, a svečanost potpisivanja je uveličala i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

“Od kada je financijski proizvod na tržištu, radi svoje povoljnosti i jednostavnosti postupka podnošenja zahtjeva, interes krajnjih primatelja je značajno veći no očekivano, pa je do svibnja 2017. cijela inicijalna omotnica konzumirana te smo pristupili povećanju omotnice za dodatnih 20 milijuna eura. Drago mi je da naši poduzetnici koriste instrumente koji su im na raspolaganju i nastavit ćemo ih podupirati kako državnim tako i EU sredstvima jer su upravo oni nositelji gospodarstva i konkurentnosti Hrvatske.” izjavila je tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Ministrica je dodala i da s ovim povećanjem alokacije, mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je ukupno 170 milijuna eura preko agencije HAMAG-BICRO te dodatnih 105 milijuna eura putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) što iznosi ukupno 275 milijuna eura.

Ravnatelj agencije HAMAG-BICRO Vrbanec najavio je da će se, u cilju pojednostavljenja apliciranja zahtjeva sa današnjim danom aktivirati on-line prijava za ESIF zajmove na stranici http://www.hamagbicro.hršto će omogućiti poduzetnicima slanje zahtjeva iz svojih domova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Dalić naglasila je važnost spomenutih financijskih instrumenata za konkurentnost gospodarstva Republike Hrvatske i posebice za otvaranje novih radnih mjesta što je i konačni cilj.

Financijski instrument ESIF (Europski strukturni i investicijski fondovi) mali zajmovi je namijenjen subjektima malog gospodarstva, a isti se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. U okviru ovog financijskog instrumenta HAMAG-BICRO će subjektima malog gospodarstva izravno odobravati male zajmove. Cilj Financijskog instrumenta je kreditiranje mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja namjera je povećati dostupnost zajmova ovoj skupini poduzetnika.

Više o malim zajmovima: http://bit.ly/2qHanvo

Pročitajte još vijesti!

agrokor

AGROKOR: Krajnji rok za prijavu tražbina 11. rujna, a objava u sljedećih 60 dana

Krajnji rok da vjerovnici Agrokora i 77 njegovih povezanih društava prijave svoje tražbine istječe 11. rujna, a tek po

Read More...
Wall-Street

Na Wall Streetu indeksi blago pali, u fokusu Bijela kuća

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica blago pale jer su ulagači oprezni zbog problema u Bijeloj kući

Read More...
benza

Smanjena prekomjerna opskrba i slabiji dolar poduprli cijene nafte

Slabiji dolar podupro je cijene nafte iznad razine od 51 dolar na međunarodnim tržištima, a trgovce su ohrabrile i

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!