Osječki distributivni centar RDC popunio 72 posto kapaciteta

In Regionalni razvoj
Osijek

Osječki Regionalni distributivni centar za voće i povrće (RDC) do sada je popunio 72 posto skladišnih kapaciteta, a moguća je maksimalna popunjenost već ove godine, rečeno je u srijedu na završnoj konferenciji projekta.

Centar je otvoren u veljači i vrijedan je više od 15 milijuna kuna. Od toga je 10 milijuna kuna bespovratnih EU-ovih sredstava, a ostatak je osigurala Osječko-baranjska županija.

Direktor RDC-a Alen Mamić izvijestio je kako tvrtka s današnjim danom ima potpisane ugovore s proizvođačima voća i povrća na temelju kojih je trenutna popunjenost kapaciteta 2.285 tona, odnosno 72 posto raspoloživosti.

Zaključno s jučerašnjim danom zaprimili smo i spremili u rashladne komore 1.250 tona robe, a kroz RDC je od početka berbe prošlo više od 100 šlepera. S obzirom na najave i interes proizvođača koji su prepoznali kvalitetu usluge RDC-a, ne isključujemo mogućnost maksimalne popunjenosti kapaciteta već ove godine, što bi bio izvrstan poslovni rezultat, istaknuo je Mamić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako “RDC počinje imati svoj smisao”, odnosno biti na korist proizvođača voća i povrća.

Dosadašnja popunjenost pokazuje da postoji potreba za ovakvim objektima, pa ćemo i dalje raditi na jačanju i proširivanju ovakvih kapaciteta, kazao je Anušić.

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Domagoj Mikulić ističe kako će Hrvatska u višegodišnjem EU-ovom financijskom razdoblju koje završava ove godine iskoristiti sva raspoloživa sredstva od oko 10 milijardi eura.

U idućem financijskom razdoblju nudi nam se više od 25 milijardi eura čime se otvaraju brojne mogućnosti, pa je stoga bitna i naša vizija, što želimo napraviti od naših gradova, županija i lokalnih sredina, kako bismo tim projektima zaustavili iseljavanje i poboljšali gospodarsku sliku županije i cijele Hrvatske, poručio je Mikulić.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak ocijenio je kako skladišni kapacitet RDC-a od 3.285 tona govori o značaju toga projekta, a trenutna popunjenost od 72 posto o potrebi povećanja kapaciteta.

Majdak smatra kako su ovakvi kapaciteti sigurniji put do tržišta našim proizvođačima voća i povrća. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design