Ostvareno 95 posto turističkog prometa iz 2019. godine

In Iz zemlje
Aminess

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak je na graničnom prijelazu Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici istaknula da je Hrvatska trenutačno na 95 posto turističkog prometa u odnosu na 2019. godinu, a da Primorsko-goranska županija stoji i bolje od toga.

Ministrica Brnjac je u pratnji direktorice Turističke zajednice Kvarnera Irene Peršić Živadinov obišla taj granični prijelaz. Najavljena je akcija podjele vode turistima koji čekaju na prijelaz granice u subotu.

Brnjac je rekla da su najposjećenije županije Istarska, Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska, a u Hrvatskoj boravi dnevno oko milijun turista. Navela je da je 2019. ostvareno 1,2 milijuna turista na dnevnoj bazi te da ne treba ići iznad tog rezultata. Važno je razvijati cjelogodišnji turizam, nove turističke proizvode, dodatnu turističku infrastrukturu te poticati zaleđe u turističkom smislu, rekla je.

Istaknula je važnost strategije razvoja održivog turizma koja ide na javno savjetovanje. To je izuzetno važan dokument, u njemu će se utvrditi kako uz financijska sredstva realizirati strateške ciljeve, a to su ostvarenje cjelogodišnjeg turizma, potom turizma koji vodi brigu o okolišu, klimi i prostoru, koji je konkurentan, otporan i inovativan.

Na pitanje o značenju Pelješkog mosta za turizam Hrvatske, istaknula je da su novinari i turističke agencije pri obilasku hrvatskih turističkih tržišta početkom godine često pitali kad će se most otvoriti. On omogućava lakše posjete cjelokupnoj Dubrovačko-neretvanskoj županiji, navela je. Odgovarajući na pitanje novinara, rekla je da otkazivanje letova utječe negativno, te izrazila nadu da će se uskoro normalizirati avionski promet.

Irena Peršić Živadinov je izvijestila da je na području Primorsko-goranske županije ostvaren gotovo jednak broj noćenja kao i 2019. godine Dobre su najave za ostatak sezone, dodala je. Peršić Živadinov je istaknula da ulaganja u kvalitetu na području ove TZ sad donose rezultate, jer je ostvareno 25 posto više noćenja u objektima s pet zvjezdica nego 2019. Taj smještaj je traženiji, bolje plaće i gosti dulje ostaju te ostvaruju veću potrošnju u restoranima. (H)

You may also read!

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje u sklopu svog

Read More...
PBZ i Generali predstavili Nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj

PBZ i Generali predstavili Nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj

Legendarni talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi najavio Italia Soccer Camp 2023. Veliko nam je zadovoljstvo najaviti Italia Soccer Camp 2023.

Read More...
cagalj-gruden-krajcic

Europske igre i Europski olimpijski festival mladih – velike prilike za gospodarstvo

"Infrastruktura – trošak ili ulaganje u sportsku zajednicu" tema je o kojoj se danas govorilo na sjednici saborskog Odbora

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design