Otvoren novi hotel u Zagrebu Mövenpick

In Novi turistički kapaciteti
Mövenpick

Novi hotel pod brendom Mövenpick, iza kojeg stoji svjetska hotelska grupacija Accor, svečano je otvoren u srijedu u poslovnoj zagrebačkoj zoni blizu Buzina i zračne luke Zagreb, što je prvi hotel pod tim brendom u Hrvatskoj, u čije je uređenje uloženo 10 milijuna kuna.

Investitor u hotel je domaća tvrtka za razvoj nekretnina i savjetovanje MPPD, čiji je jedan od vlasnika i direktor Andrija Antić za Hinu objasnio da su zgradu u kojoj je hotel (izgrađenu 2019.) dugoročno unajmili i izvršili preinake za hotel. Uz to, s grupacijom su potpisali ugovor o upravljanju hotelom na 15 godina te najavio da će se njihova suradnja nastaviti i na drugim projektima.

“U Splitu također otvaramo Mövenpick hotel s Accorom, na Žnjanu, prvi red do mora, i to će za razliku od poslovnog u Zagrebu biti odmarališni Mövenpick. Gradnju u Splitu počinjemo u listopadu ove godine, a očekujemo da ćemo ga otvoriti u prvom kvartalu 2024.”, kazao je Antić, dodajući da će ta investicija biti oko 30 milijuna eura.

Zagrebački Mövenpick, kao i ostali u Hrvatskoj i regiji, ukupno oko 60 hotela u iduće dvije godine, dio je širenja poslovanja grupacije Accor u jugoistočnoj Europi, naglasila je na svečanosti potpredsjednica operativnih poslova Accora za istočnu Europu Sabina Bartyzele.

Suradnju svih timova i zaposlenih u hotelu ocijenila je najvažnijim za poslovanje u hotelijerstvu, pa tako i samog lanca Accor, čiji se hoteli ističu personaliziranom uslugom, a Accor ih u svijetu ima više od 5.000, od čega samo u Europi više od 3.000. Istaknulaje i važnost suradnje i povjerenja između njih i tvrtke MPPD, kao i veliki potencijal Zagreba i Hrvatske za razvoj hotela.

Hotel 50 posto pun

Zagrebački Mövenpick otvoren je za goste 1. lipnja, i već u prvim danima ima popunjenost oko 50 posto, što očekuju i dalje uslijed dobrih najava.

Hotel se nalazi u Oreškovićevoj ulici, uz zgradu u kojoj je sjedište Večernjeg lista i drugih tvrtki, ima četiri zvjezdice i 104 pametne sobe i apartmana, a svaka soba nosi ime po nekom gradu Europe i svijeta, dok je za uređenje hotela inspiracija bila život i rad znanstvenika i inovatora Nikole Tesle.

Hotel ima, kako su rekli, i najekskluzivniju privatnu sobu u Zagrebu s izravnim pristupom iz garaže. Pruža potpunu diskreciju gostima, kojih u toj sobi može biti do 25, a od sadržaja u hotelu je restoran s vrhunskom kuhinjom, bar, teretana, mnoge punionice za električnih vozila i drugo. Pohvalili su se i da je sve u hotelu postavljeno u skladu s održivim i ekološkim načelima poslovanje te da su po tome Accor i Movenpick i prepoznati u svijetu.

U hotelu je 50 zaposlenih, svi iz Hrvatske, a direktor hotela Mincho Pachikov vjeruje da će tako i ostati. Brend Mövenpick, kao koncept hotela i gastronomije, osnovan je u Švicarskoj 1948., a pod tim je brendom sada u u svijetu oko 140 hotela i restorana.

Na svečanosti su bile i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman te direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld, koje su otvaranje tog hotela ocijenile iskorakom u kvaliteti hotelske ponude te važnim za ponudu i Zagreba i Hrvatske.

Kompanija Accor osnovana je 1967., ima sjedište u Francuskoj, a dionice su joj uvrštene na parišku burzu Euronext i na OTC tržištu u SAD-u. (H)

You may also read!

Rad, klimatske promjene i zdravlje

Rad, klimatske promjene i zdravlje

Siguran i zdrav rad pravo je svih radnika i temelj održivog razvoja. Više ne postoji sumnja da su posljedice

Read More...
kupci-maloprodaja-shopp

Očekivanja europskih potrošača pogoršana u lipnju

Očekivanja potrošača u EU i eurozoni pogoršana su lipnju, spustivši se blizu razine s početka pandemije covida 19, pokazali

Read More...
elektroauto

U EU-u do 2030. više od 60 milijuna električnih automobila

U Europskoj uniji će do 2030. godine na cestama biti više od 60 milijuna osobnih električnih vozila, više nego

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design