Otvoren novouređeni Hotel Lišanj i obilježeno 140 godina turizma u Novom Vinodolskom

In Novi turistički kapaciteti
lišanj

Obnovljeni i rekonstruirani Hotel Lišanj, u koji je tvrtka Hotel Lišanj d.o.o. uložila oko 10 milijuna eura, u petak je svečano otvoren, a iste večeri u njemu je, u povodu 140 godina turizma u Novom Vinodolskom, održana svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

Po riječima direktorice hotela Ive Radaković, obnovljeni Hotel Lišanj ima 168 soba s u prosjeku 3 ležaja po sobi, a kategorija mu je povećana s nekadašnje dvije na četiri zvjezdice.

Otvaranje hotela i obljetnicu organizirane turističke djelatnosti u Novom Vinodolskom čestitali su predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, ministar turizma Gari Cappelli, ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković i drugi uzvanici.

Jandroković je rekao da je Novi Vinodolski, s dugom turističkom tradicijom, perjanica turizma u tom dijelu Jadrana pa, nakon privatnog smještaja i kampova, kreće u razvoj kvalitetnijih hotela, već su otvorene dvije nove marine, uređuje se bribirska plaža…

Dodao je kako je u prvih osam mjeseci u Hrvatskoj ostvaren rast turističkog prometa od oko pet posto te da je ove godine u turizam uloženo više od milijarde eura te izgrađeno 40-ak hotela s kategorijom četiriju ili pet zvjezdica.

Turizam postaje jedna od najvažnijih grana i treba još bolje treba povezati zelenu i plavu, odnosno kontinentalni i obalni dio Hrvatske, zaključio je.

Na pitanje novinara o najavljenom prosvjedu u Vukovaru, Jandroković je odgovorio kako je danas o tome govorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te da nema tome što dodati.

Kao što je Penava rekao, njegov premijer je Andrej Plenković, čvrsto stoji iza ove Vlade, smatra i premijera Vladu najboljima u hrvatskoj povijesti. Mislim da je to najbolja ocjena koju je mogao dati, rekao je.

Ministar Cappelli naglasio je da se u hrvatskom turizmu nepobitno ostvaruju dobri i kvalitetni rezultati, da se u Novom Vinodolskom puno radi.

Objekti poput hotela s četiri ili pet zvjezdica popunjeniji su 30 dana u godini više nego drugi hoteli, rekao je te poručio da će se Hrvatska na tržištu i dalje boriti kvalitetom.

Najavio je da će uskoro biti predstavljen program sufinanciranja za 2019. tj. program javno-privatnog partnerstva u promidžbi Hrvatske. Spomenuo je i da Riječka zračna luka na otoku Krku već danas ima bolje rezultate nego cijele prošle godine te da će Hrvatska uz ulaganja u promet i turizam znati odgovoriti na zahtjeve tržišta cijelog svijeta.

Cappelli je naglasio kako će Hrvatska ove godine imati čak 40 posto više investicija nego 2016 . te da će se ovih dana približiti sumi 12 milijarda eura prihoda od turizma u 2018.

Uskoro će, kaže, krenuti i projekt decentralizacije kako bi se novac vratio lokalnim zajednicama za njihovu snažniju promociju.

Najavio je gradnju šest centara kompetentnosti od kojih će jedan biti i u Primorsko-goranskoj županiji kako bi se školovao potreban i stručan kadar te, za sljedeću godinu, raspisivanje natječaja za novu strategiju turizma do 2025..

Ministar Butković rekao je da mu je, i kao bivšem gradonačeniku Novog Vinodolskog, drago zbog novih ulaganja i obnove hotela u središtu grada.

Cijelo Hrvatsko primorje je na dobrom putu da bude jedna od boljih hrvatskih destinacija, rekao je te dodao kako u Novom Vinodolskom nedostaje još hotela i gradska obilaznica za koju se izrađuje dokumentacija pa bi radovi trebali početi za godinu i pol.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić podsjetio je na turističku prošlost i prvo drveno kupalište na pilotima u luci uz Bribirsku rivu koje je podigla obitelj Mrzljak 1878. kao i na prvi hotel na novljanskom području, prvi hotel “Lišanj”, kojeg je sagradio Ladislav Petar Potočnjak, s osam soba i koji je otvoren daleke 1894. (H)

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.