Otvoren novouređeni Hotel Lišanj i obilježeno 140 godina turizma u Novom Vinodolskom

In Novi turistički kapaciteti
lišanj

Obnovljeni i rekonstruirani Hotel Lišanj, u koji je tvrtka Hotel Lišanj d.o.o. uložila oko 10 milijuna eura, u petak je svečano otvoren, a iste večeri u njemu je, u povodu 140 godina turizma u Novom Vinodolskom, održana svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

Po riječima direktorice hotela Ive Radaković, obnovljeni Hotel Lišanj ima 168 soba s u prosjeku 3 ležaja po sobi, a kategorija mu je povećana s nekadašnje dvije na četiri zvjezdice.

Otvaranje hotela i obljetnicu organizirane turističke djelatnosti u Novom Vinodolskom čestitali su predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, ministar turizma Gari Cappelli, ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković i drugi uzvanici.

Jandroković je rekao da je Novi Vinodolski, s dugom turističkom tradicijom, perjanica turizma u tom dijelu Jadrana pa, nakon privatnog smještaja i kampova, kreće u razvoj kvalitetnijih hotela, već su otvorene dvije nove marine, uređuje se bribirska plaža…

Dodao je kako je u prvih osam mjeseci u Hrvatskoj ostvaren rast turističkog prometa od oko pet posto te da je ove godine u turizam uloženo više od milijarde eura te izgrađeno 40-ak hotela s kategorijom četiriju ili pet zvjezdica.

Turizam postaje jedna od najvažnijih grana i treba još bolje treba povezati zelenu i plavu, odnosno kontinentalni i obalni dio Hrvatske, zaključio je.

Na pitanje novinara o najavljenom prosvjedu u Vukovaru, Jandroković je odgovorio kako je danas o tome govorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te da nema tome što dodati.

Kao što je Penava rekao, njegov premijer je Andrej Plenković, čvrsto stoji iza ove Vlade, smatra i premijera Vladu najboljima u hrvatskoj povijesti. Mislim da je to najbolja ocjena koju je mogao dati, rekao je.

Ministar Cappelli naglasio je da se u hrvatskom turizmu nepobitno ostvaruju dobri i kvalitetni rezultati, da se u Novom Vinodolskom puno radi.

Objekti poput hotela s četiri ili pet zvjezdica popunjeniji su 30 dana u godini više nego drugi hoteli, rekao je te poručio da će se Hrvatska na tržištu i dalje boriti kvalitetom.

Najavio je da će uskoro biti predstavljen program sufinanciranja za 2019. tj. program javno-privatnog partnerstva u promidžbi Hrvatske. Spomenuo je i da Riječka zračna luka na otoku Krku već danas ima bolje rezultate nego cijele prošle godine te da će Hrvatska uz ulaganja u promet i turizam znati odgovoriti na zahtjeve tržišta cijelog svijeta.

Cappelli je naglasio kako će Hrvatska ove godine imati čak 40 posto više investicija nego 2016 . te da će se ovih dana približiti sumi 12 milijarda eura prihoda od turizma u 2018.

Uskoro će, kaže, krenuti i projekt decentralizacije kako bi se novac vratio lokalnim zajednicama za njihovu snažniju promociju.

Najavio je gradnju šest centara kompetentnosti od kojih će jedan biti i u Primorsko-goranskoj županiji kako bi se školovao potreban i stručan kadar te, za sljedeću godinu, raspisivanje natječaja za novu strategiju turizma do 2025..

Ministar Butković rekao je da mu je, i kao bivšem gradonačeniku Novog Vinodolskog, drago zbog novih ulaganja i obnove hotela u središtu grada.

Cijelo Hrvatsko primorje je na dobrom putu da bude jedna od boljih hrvatskih destinacija, rekao je te dodao kako u Novom Vinodolskom nedostaje još hotela i gradska obilaznica za koju se izrađuje dokumentacija pa bi radovi trebali početi za godinu i pol.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić podsjetio je na turističku prošlost i prvo drveno kupalište na pilotima u luci uz Bribirsku rivu koje je podigla obitelj Mrzljak 1878. kao i na prvi hotel na novljanskom području, prvi hotel “Lišanj”, kojeg je sagradio Ladislav Petar Potočnjak, s osam soba i koji je otvoren daleke 1894. (H)

You may also read!

Tematska

Tematska inovacijska vijeća započela s radom

Uz izvrstan odaziv i pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju

Read More...
turizam

Poslodavci u turizmu podržavaju zapošljavanje umirovljenika

Hrvatska udruga turizma (HUT) podržava omogućavanje rada umirovljenicima do četiri sata dnevno uz zadržavanje isplate pune mirovine i ocjenjuje

Read More...
hgk-zgrada

Povoljna fiskalna kretanja u trećem kvartalu prošle godine

Prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu prošle godine nastavljena su pozitivna kretanja deficita i duga opće države zemalja članica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.