Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

In Sajmovi i izložbe
viroexpo

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na kojem se do nedjelje, 25. veljače predstavlja više od 800 izlagača iz Hrvatske i 29 stranih zemalja.

Otvarajući sajam ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je istaknuo kako je Viroexpo jedan od najvećih brendova Virovitičko-podravske županije.

“Ovo je sajam koji doprinosi boljim i kvalitetnijim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. On je i nagovještaj pozitivnijih kretanja u hrvatskoj poljoprivredi jer velika većina izlagača dolazi iz tog sektora”, rekao je Tolušić.

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović ističe kako virovitički sajam kontinuirano raste. “Dolazak na Viroexpo danas postaje pitanje gospodarskog prestiža jer je on najznačajnija pozornica za obrtnike, male poduzetnike i poljoprivrednike iz Slavonije, Podravine i cijele Hrvatske”, naglasio je.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin podsjetio je na značaj gospodarstva te poručio kako gospodarstvu treba smanjiti nepotrebnu administraciju te gospodarstvenicima biti servis na svakom koraku.

Na ovogodišnjem Viroexpou nove zemlje izlagači su Katar i Litva, a zemlja partner je Republika Albanija.

Izlagači iz Albanije na sajmu se predstavljaju deveti put, ove godine s 21 izlagačem.

“Sudjelovanje na sajmu Viroexpo je pokazatelj odličnih odnosa između dva prijateljska naroda, iskaz volje produbljivanja takvog odnosa u političkom i gospodarskom smislu i jako dobar pokazatelj koliko je bitno surađivati na lokalnoj razini. Cilj nam unaprijediti gospodarstvo i povećati trgovinsku razmjenu dviju zemalja”, rekao je albanski veleposlanik Ilir Melo, koji je kao sektore u kojima postoje još veće mogućnosti suradnje naveo turizam, cestovnu infrastrukturu i informacijske tehnologije.

Sajam Viroexpo prati i niz popratnih događanja, a u uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će se u subotu održati u Virovitici, sajam će obići i premijer Andrej Plenković. (H)

You may also read!

plava-laguna

Plava Laguna snažno investira i u 2019.

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u

Read More...
Nestle

Nestle ukida 380 radnih mjesta u Njemačkoj

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog

Read More...
Lidi-Srbija

Lidl u Srbiji za dva mjeseca osvojio oko četiri posto tržišta

Njemački trgovinski lanac Lidl je, dva mjeseca nakon ulaska u Srbiju, uzdrmao tržište maloprodaje, preuzevši od konkurencije tri do

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.