Ožujsko uručilo 30 fotozamki Udruzi BIOM koja brine o risovima

In DOP
Ožujsko uručilo 30 fotozamki Udruzi BIOM koja brine o risovima

Ožujsko pivo je u Nacionalnom parku Risnjak, u sklopu nedavno završene kampanje „Zaštićene zakonom“, uručilo 30 fotozamki Udruzi BIOM koja se brine o očuvanju populacije risova u Hrvatskoj. Donacija fotozamki je dodijeljena u sklopu volonterske akcije „Za risa“ u kojoj su sudjelovali zaposlenici Zagrebačke pivovare.

Akcija je obuhvaćala čišćenje i restauraciju zaraslih livada na lokaciji Leska, a nakon volontiranja, Marko Njavro, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare, uručio je donaciju Ivani Selanec, stručnoj suradnici za zaštitu prirode Udruge BIOM. Donacija je iskorištena za nabavku 30 fotozamki koje će se koristiti za praćenje kretanja risova te će biti postavljene na dosad neistražena područja.

„Zagrebačka pivovara oduvijek se bavila aktualnim temama u društvu, a ovoga puta odlučili smo napraviti nešto važno za spas zakonom zaštićenih životinjskih vrsta u Hrvatskoj. Tako smo u sklopu nedavno završene kampanje ‘Zaštićene zakonom’, uz pomoć naših potrošača uspjeli prikupiti čak 650.000 kuna za zaštitu risa, vuka, dupina i bjeloglavog supa. Zahvalio bih se kolegama iz Udruge BIOM koji ulažu puno truda u zaštitu risova u Hrvatskoj na odličnoj suradnji do sada, te se nadam da će im fotozamke pomoći u njihovom daljnjem radu“, istaknuo je Marko Njavro, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

Ris je najveća vrsta iz porodice mačaka u Europi te jedna od najugroženijih vrsta na ovom području. U Hrvatskoj se provode organizirane akcije kako bi se obnovila populacija risova, a Udruga BIOM dio je međunarodnog Life Lynx projekta, koji za cilj ima sprječavanje izumiranja ove životinjske vrste.

„Jako nam je drago i ponosni smo da je i ris bio dio kampanje ‘Zaštićene zakonom’ Zagrebačke pivovare. Sama kampanja veliki je uspjeh za cijeli sektor zaštite prirode jer je po prvi puta u Hrvatskoj ovako velika kampanja usmjerena na problematiku ugroženih i zaštićenih vrsta. Osim što smo dobili dragocjenu opremu koja će nam omogućiti daljnji rad na istraživanju risa, na velikom smo dobitku zbog osvještavanja javnosti o problemima s kojima se ugrožene vrste danas nose. Također, odradili smo i veliki posao samom volonterskom akcijom gdje su zaposlenici Zagrebačke pivovare još jednom dokazali koliko im je stalo i da su odlična i vrijedna ekipa“, izjavila je Ivana Selanec, stručna suradnica za zaštitu prirode Udruge BIOM.

Osim Udruzi BIOM, prikupljena sredstva donirat će se i zagrebačkom Zoološkom vrtu te Institutu za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet. U Zoološkom vrtu Zagreb sredstva će iskoristiti za uređenje nove nastambe za vukove, dok će Institut Plavi svijet donirana sredstva iskoristiti za renovaciju stana za istraživače dupina na Velom Lošinju. Početkom rujna, Ožujsko je već doniralo vozilo Javnoj ustanovi Priroda, koje će joj pomoći u lakšem prikupljanju i transportu hrane za bjeloglave supove.

Volonterska-akcija-Zagrebačke-pivovare

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.