Partnerstvom znanosti i MSP-ova do lakše komercijalizacije inovacija

In Konferencije / savjetovanja
Partnerstvom znanosti i MSP-ova do lakše komercijalizacije inovacija

„Ova radionica je samo jedan element unutar OIS-AIR projekta kojim se stimulira suradnja između znanosti i malih i srednjih tvrtki, s ciljem da na cijelom području Jadransko-jonske regije dođe do bolje komercijalizacije inovativnih ideja“, istaknuo je Domagoj Šarić, Voditelj Odjela za konkurentnost gospodarstva u Sektoru za industrijski razvoj i inovacijski sustav HGK na Otvorenoj inovacijskoj radionici predstavljanja poziva za prikupljanje projektnih ideja (PoC Call).

Detaljnije je projektni poziv predstavio Christian Springer, viši stručni suradnik u HGK. „Prijave su usmjerene na područja transporta i mobilnosti, energije i okoliša te agro-bioekonomije. Te tri niše će u evaluaciji dobiti dodatne bodove, ali možete prijaviti nešto i iz drugih područja. Prihvatljivi korisnici su istraživači iz javnih centara, a prijavu mogu raditi u suradnji s MSP-ovima. Deset najboljih inovacijskih projekata razvijenih u suradnji znanosti i MSP-ova dobit će financijsku potporu u vidu vaučera vrijednih 18.500 eura“, pojasnio je Springer, dodavši kako OIS-AIR PoC Call potiče transfer tehnologije između istraživačkih institucija i MSP-ova, olakšavajući komercijalizaciju tehnoloških rješenja.

„Projekti ne smiju biti duži od šest mjeseci, odnosno moraju biti završeni do 15. svibnja 2020. Potpisom ugovora odmah dobivate 70 posto sredstava, a preostalih 30 posto će biti isplaćeno nakon pozitivne ocjene tehničkog i financijskog izvješća. Kriteriji su relativno ‘labavi’ pa bez velikog stresa možete realizirati svoje ideje“, naglasio je Springer. Istaknuo je nedostatak poduzetničkih vještina, nedovoljna ulaganja u istraživanje i razvoj te lošu razinu transfera energije kao glavne probleme koji koče razvoj gospodarstva Jadransko-jonske regije.

„Zato je strateški cilj projekta OIS-AIR povećanje konkurentnosti, i u znanosti i u ekonomiji. U sklopu projekta je također izrađena i Innovair platforma koja unapređuje inovacijske procese regionalnih tvrtki i olakšava njihovu realizaciju“, zaključio je Springer.

Pomoćnik direktora ZICER-a, Ante Janko Bobetko, je kazao da oni ne pružaju samo infrastrukturu poduzetnicima, već i edukacije te da je preko 50 posto prijava na ovaj projekt išlo upravo preko ZICER-a. „Poduzetnicima pomažemo i u provedbi jer nam je cilj u što većoj mjeri promovirati poduzetništvo“, izjavio je Bobetko, dodavši da u sklopu ZICER-a djeluje stotinjak tvrtki s preko 250 zaposlenih.

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.