Pčelarima Međimurske županije isplaćeno milijun kuna potpore zbog pomora pčela

In Financije i gospodarstvo
pcele

Pčelarima Međimurske županije u srijedu je isplaćen puni iznos omotnice od milijun kuna potpore za saniranje šteta zbog pomora pčelinjih zajednica na području te županije u lipnju ove godine, a riječ je o 38 pčelara s ukupno 1.300 pčelinjih zajednica, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako se navodi u priopćenju, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je danas, 23. prosinca, puni iznos omotnice od milijun kuna korisnicima iz Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica na području Međimurske županije.

“Potpora je dodijeljena pčelarima stacioniranih ili selećih pčelinjaka, kod kojih je na temelju Zapisnika o inspekcijskom nadzoru izvršenom na pčelinjacima u Međimurskoj županiji tijekom mjeseca lipnja utvrđen pomor pčela, s ciljem saniranja ekonomskih posljedica zbog izgubljene dobiti uslijed prestanka proizvodnje uzrokovane pomorom pčela te daljnji ostanak u sektoru pčelarstva i proizvodnji pčelinjih proizvoda. Potporu od 769 kuna po pčelinjoj zajednici primilo je 38 pčelara s ukupno 1.300 pčelinjih zajednica”, izvijestili su iz Ministarstva.

Inače, u prvoj polovici lipnja međimurski su pčelari pretrpjeli veliku štetu zbog masovnog pomora pčela, zbog čega je sredinom lipnja međimurski župan Matija Posavec proglasio prirodnu nepogodu na dijelu područja Međimurske županije.

Ministarstvo poljoprivrede je predložilo, a Vlada sredinom listopada i usvojila program potpore vrijedan milijun kuna s ciljem financijske pomoći međimurskim pčelarima. (H)

You may also read!

turizam

Povećan interes za Hrvatskom na sajmu za luksuzni turizam ILTM

Amerikanci, Australci i Britanci najviše zainteresirani. Stories - grupacija jedinstvenih luksuznih hotela sudjelovala je u studenom i prosincu prošle godine

Read More...
Wall-Street

Wall Street prošloga tjedna porastao, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim

Read More...
nekretnine

Zagreb po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole

Zagreb je po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole po ocjenama korisnika globalnih rezervacijskih smještajnih platformi Booking.coma,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.