PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

In Strateški savezi
PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

Američki prehrambeni div PepsiCo kupit će kineski brend grickalica Be & Cheery od lokalnog proizvođača žižule (jujube) Haoxiangni Health Fooda za 705 milijuna dolara.

Kupnja Be & Cheeryja, koji prodaje grickalice od orašastih plodova do suhog voća, uglavnom preko kineskih platformi za elektronsku trgovinu, važan je korak prema osvajanju pozicije vodeće kompanije za hranu i piće u Kini, poručili su iz američke kompanije.

“Be & Cheery nam otvara mogućnost izravnog pristupa potrošačima i jamči nam dobru poziciju da preko mrežnih i konvencionalnih prodajnih kanala kapitaliziramo nastavljeni rast e-trgovine i lokalni brend koji obuhvaća široki portfelj proizvoda”, rekao je u nedjelju izvršni direktor PepsiCo-ova poslovanja Greater China Ram Krishnan.

“Očekujemo i da ćemo iskoristiti inovacijske kapacitete Be & Cheeryja i njegove uvide u potrošačke navike kako bismo pokrenuli inovacije na drugim ključnim rastućim tržištima PepsiCoa”, dodao je Krishnan.

Haoxiangni je u posebnom podnesku naveo da se odlučio na prodaju budući da se želi usredotočiti na poslovanje sa žižulom.

Osnovana 2003. godine, Be & Cheery spada među vodeće internetske tvrtke za grickalice u Kini. U 2019. ostvarila je prihode od oko pet milijardi juana (711,7 milijuna dolara).

Transakciju još moraju odobriti dioničari Haoxiangnija i regulatori a mora zadovoljiti i druge uobičajene uvjete, poručuju iz PepsiCoa i Haoxiangnija. (H)

You may also read!

belje

Započela berba rajčica u stakleniku Belja

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica

Read More...
MAGROS-2020

Dobrodošli na 32. MAGROS! Glavna je tema: Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 32. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2020. Ovogodišnja tema je:

Read More...
METRO zaposlenici

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.