Pet stavki koje doprinose optimalnoj zvučnoj izolaciji na području sanitarija

In Brandovi
GEBERIT

Glasan zvuk vode iz WC školjke ili u odvodima tuša iz susjedne prostorije jednostavno je zamarajući. Geberit navodi pet stavki za dobru zvučnu izolaciju.

Prava cijev – Idealne cijevi za zvučnu izolaciju su one koje smanjuju prirodne vibracije kao rezultat njihove vlastite težine. To uključuje, na primjer, Geberit Silent-Pro cijevi i spojnice. Izrađene su od PP plastike ojačane mineralima. Ovaj materijal proizvoda znatno smanjuje prirodne vibracije, a stoga i zvuk. Geberit Silent-Pro jednostavno se umeće jer cijevi i spojnice čine savršene spojeve a time i bolju zvučnu izolaciju u području samih spojeva.

Odvojenost od zida – Instalacijski sustavi poput Geberit Duofix-a za ugradbene vodokotliće omogućuju odvajanje sanitarnih instalacija od zgrade. Time se sprječava prijenos zvuka u stambeni prostor.

Tihi spojevi – Sustavi cijevi akustički odvajaju sustav odvodnje od oba zida i stropova. Time se sprječava prenošenje zvuka iz strukture u zgradu, a zatim u uši susjeda koji spava. Izolacijski materijali smješteni na pravim mjestima, npr. u spoju između WC keramike i zida, sprečavaju prenošenje zvučnih valova kroz zgradu.

Znanje vrijedi – Možete se osloniti na testirane i certificirane kompletne sustave, jer je zaista tiho samo onda kada je cijeli instalacijski sustav tih. Štoviše, to je jedini način da se osigura DIN 4109 standard. Geberit testira akustične karakteristike svojih proizvoda u različitim, realnim instalacijskim situacijama i objavljuje upravo te mjerne rezultate.

Servis i tehničko savjetovanje – Svaka instalacijska situacija je drugačija. Bez obzira na to je li zid od betona ili opeke, zvučno optimizirani proizvodi mogu se instalirati bilo gdje. Tehnički savjetnici iz Geberita pomažu pronaći optimalno rješenje jer svaka situacija zahtijeva posebna rješenja. Idealno je koristiti i softver za planiranje (npr. Geberit ProPlanner), koji sadrži detalje o savršeno zvučno optimiziranim proizvodima.

O Geberitu
Globalno grupa Geberit je europski lider u području sanitarnih proizvoda. Geberit djeluje kao integrirana skupina s vrlo jakom lokalnom prisutnošću u većini europskih zemalja, pružajući jedinstvenu dodanu vrijednost kada je riječ o sanitarnoj tehnologiji i kupaonskoj keramici. Proizvodna mreža obuhvaća 29 proizvodnih pogona, od kojih se 6 nalazi izvan Europe.

Sjedište Grupe je u Rapperswil-Joni, Švicarska. Sa oko 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja, Geberit je u 2020. ostvario neto prodaju od 3 milijardi CHF. Dionice Geberita uvrštene su na SIX švicarsku burzu te su od 2012. uključene u SMI (Swiss Market Index).

You may also read!

rimac

Sveta Nedelja i Rimac Automobili potpisali ugovor o pravu građenja kampusa

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i direktor Rimac Automobila Mate Rimac potpisali su u petak ugovor o osnivanju prava

Read More...
Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
cijene

Rast potrošačkih cijena u ožujku za 1,2 posto

Potrošačke su cijene u ožujku porasle su 1,2 posto na godišnjoj razini, ostvarivši rast drugi mjesec zaredom, dok su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.