Pet vukovarsko-srijemskih OPG-ova dobit će potpore za objekte za proizvodnju suhomesnatih proizvoda

In Krediti za poduzetništvo
opg

Vlasnici pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) s područja Vukovarsko-srijemske županije potpisali su u ponedjeljak sa županom Božom Galićem ugovore na temelju kojih će dobiti potpore od 6000 do 20.000 kuna za izradu tehničke dokumentacije za građenje ili rekonstrukciju objekata za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda.

Vukovarsko-srijemska županija za to je, kao i za tri prije potpisana ugovora s proizvođačima sira, osigurala 150 tisuća kuna, istaknuto je na potpisivanju ugovora.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić istaknuo je kako su ugovori potpisani s poljoprivrednim proizvođačima koji svoju proizvodnju žele uskladiti sa zakonskim aktima, što će biti i podloga da konkuriraju na novac iz europskih fondova i drugih javnih izvora financiranja.

S pet OPG-ova s čijim su vlasnicima danas potpisani ugovori na području Vukovarsko-srijemske županije sad ih je 20 koji su potpuno uskladili svoju proizvodnju suhomesnatih tradicijskih proizvoda i koji mogu konkurirati za državne i europske potpore.

Na području županije registrirano je još oko 5000 OPG-ova, ali Matić upozorava da “raslojavanje i dalje traje” te da oni u dobi od 60 ili 65 godina uglavnom gase svoje OPG-ove. Trend smanjenja broja OPG-ova, procjenjuje, očekuje se i u idućih godinu-dvije.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je da poljoprivreda na području županije i ove godine postiže znatan napredak, a realizirani su i mnogi projekti vezani za poljoprivredu.

“U tijeku je i veliki projekt navodnjavanja, u 2019. godini potpisat će se novi ugovori za poljoprivredne projekte vrijedni oko 80 milijuna kuna, slijede i potpore u navodnjavanju površina, a kreće se i u izgradnju agrocentra s pogonima za sortiranje i pakiranje te hladnjačom”, najavio je Galić. (H)

You may also read!

Tematska

Tematska inovacijska vijeća započela s radom

Uz izvrstan odaziv i pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju

Read More...
turizam

Poslodavci u turizmu podržavaju zapošljavanje umirovljenika

Hrvatska udruga turizma (HUT) podržava omogućavanje rada umirovljenicima do četiri sata dnevno uz zadržavanje isplate pune mirovine i ocjenjuje

Read More...
hgk-zgrada

Povoljna fiskalna kretanja u trećem kvartalu prošle godine

Prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu prošle godine nastavljena su pozitivna kretanja deficita i duga opće države zemalja članica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.