U petak i subotu održava se 12. Vinocom koji okuplja oko 300 izlagača

12. vinocom

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje.

U petak će se u hotelu Esplanade po 12.put održati Vinocom, međunarodni festival vina i kulinarstva koji svake godine okupi oko 300 izlagača i koji obiđe 7000 posjetitelja.

˝Ove godine nam je zemlja partner Rusija, a imamo i humanitarni dio i već tradicionalno vinske radionice od kojih je dio već sada rasprodan˝, pohvalio se na najavnoj konferenciji za medije Ivan Dropuljić, direktor Vinocoma.

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje. Najbolje ocijenjeno vino je Cabernet Sauvignon Korlat Supreme, a medalje su dobili i Cabernet Sauvignon Festigia i Krauthaker Merlot te vino Miraz Cuve vinarije Feravino koje je posebna komisija novinara i blogera proglasila prvakom Hrvatske. Hrvatska je ove godine u konkurenciji od 255 uzoraka iz 23 zemlje svijeta osvojila sedam medalja, a po broju medalja prednjači zemlja domaćin festivala, Italija.

Osim 300 izlagača, posjetitelji će moći kupiti i gastro delicije koje će pripremati poznati chefovi i čijom će kupnjom donirati sredstva za rad udruge Pink life. Na pressici su se predstavili i nagrađene vinarije Krauthaker, Badel 1862 i Feravina. Martina Krauthaker Grgić, enologinja vinarije Krauthaker istaknula je kako su u Bergamu osvojili dvije medalje i kako je ponosna što kao vinarija od početka do danas podržavaju ovaj značajan festival na hrvatskoj vinskoj sceni.

Najavljeno je i kako će vina Korlat uskoro dobiti kušaonu, a završetak radova i otvorenje je predviđeno za proljeće. Pohvalili su se kako je nagrađeno vino odležalo tri godine u barriqueu što je jedan od razloga za punoću i okus koji ima.

˝Nagrađeno vino je ujedno i novo vino iz našeg podruma koje je odležalo u bačvama od slavonskog hrasta. Kao i naše linija Dika, i vina Miraz imaju novu etiketu i vizualni identitet˝, istaknuo je Marijan Knežević, enolog vinarije Feravino.

Uz brojna hrvatska vina, posjetitlje očekuju vina iz Portugala, Italije, Austrije, Makedonije, Slovenije, BiH i Srbije.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja