U petak i subotu održava se 12. Vinocom koji okuplja oko 300 izlagača

In Sajmovi i izložbe
12. vinocom

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje.

U petak će se u hotelu Esplanade po 12.put održati Vinocom, međunarodni festival vina i kulinarstva koji svake godine okupi oko 300 izlagača i koji obiđe 7000 posjetitelja.

˝Ove godine nam je zemlja partner Rusija, a imamo i humanitarni dio i već tradicionalno vinske radionice od kojih je dio već sada rasprodan˝, pohvalio se na najavnoj konferenciji za medije Ivan Dropuljić, direktor Vinocoma.

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje. Najbolje ocijenjeno vino je Cabernet Sauvignon Korlat Supreme, a medalje su dobili i Cabernet Sauvignon Festigia i Krauthaker Merlot te vino Miraz Cuve vinarije Feravino koje je posebna komisija novinara i blogera proglasila prvakom Hrvatske. Hrvatska je ove godine u konkurenciji od 255 uzoraka iz 23 zemlje svijeta osvojila sedam medalja, a po broju medalja prednjači zemlja domaćin festivala, Italija.

Osim 300 izlagača, posjetitelji će moći kupiti i gastro delicije koje će pripremati poznati chefovi i čijom će kupnjom donirati sredstva za rad udruge Pink life. Na pressici su se predstavili i nagrađene vinarije Krauthaker, Badel 1862 i Feravina. Martina Krauthaker Grgić, enologinja vinarije Krauthaker istaknula je kako su u Bergamu osvojili dvije medalje i kako je ponosna što kao vinarija od početka do danas podržavaju ovaj značajan festival na hrvatskoj vinskoj sceni.

Najavljeno je i kako će vina Korlat uskoro dobiti kušaonu, a završetak radova i otvorenje je predviđeno za proljeće. Pohvalili su se kako je nagrađeno vino odležalo tri godine u barriqueu što je jedan od razloga za punoću i okus koji ima.

˝Nagrađeno vino je ujedno i novo vino iz našeg podruma koje je odležalo u bačvama od slavonskog hrasta. Kao i naše linija Dika, i vina Miraz imaju novu etiketu i vizualni identitet˝, istaknuo je Marijan Knežević, enolog vinarije Feravino.

Uz brojna hrvatska vina, posjetitlje očekuju vina iz Portugala, Italije, Austrije, Makedonije, Slovenije, BiH i Srbije.

You may also read!

plava-laguna

Plava Laguna snažno investira i u 2019.

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u

Read More...
Nestle

Nestle ukida 380 radnih mjesta u Njemačkoj

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog

Read More...
Lidi-Srbija

Lidl u Srbiji za dva mjeseca osvojio oko četiri posto tržišta

Njemački trgovinski lanac Lidl je, dva mjeseca nakon ulaska u Srbiju, uzdrmao tržište maloprodaje, preuzevši od konkurencije tri do

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.