PIK godišnje proizvede 2.625 km Kranjske kobasice

Kranjska_kobasica_pik

Prema informacijama iz PIK Vrbovca, kompanija godišnje proizvede i proda 2.625 kilometara Kranjske kobasice, a hrvatska kopnena granica dugačka je 2.374,9 kilometara. PIK Vrbovec tako godišnje proda Kranjske kobasice više od dužine ukupne hrvatske kopnene granice, što uključuje granice s Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku?
Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba konkretnija hrana, kobasice za kuhanje i pečenje posebno postaju popularne, a rado ih kombiniramo s kupusom, grahom i varivima. Hladniji dani i miris Kranjske neizbježno podsjećaju na advent kojemu se veselimo i štandove koje volimo posjetiti i uživati u predblagdanskom ozračju, druženju i ukusnim kobasama.

Kobasice su uvijek dobra ideja
Bilo da kuhamo za sebe i svoje ukućane ili nam dolaze prijatelji na druženje, kobasice su uvijek dobra ideja. Kranjska se brzo priprema, lako kombinira, prepoznatljivog je okusa i dobar izbor s kojim ne možemo pogriješiti, što potvrđuje i činjenica o prodanim količinama. Iz navedenog zaključujemo da Hrvati jedu kobasice u svim godišnjim dobima, u proljeće i ljeto roštilj je nezamisliv bez Kranjske, a isto tako često je birana namirnica za kampiranje i izlete.
U nastavku potražite jednostavni recept za hladne dane – Kranjska s krumpirom i jajima, a samu pripremu možete pogledati i u video receptu.

RECEPT: Kranjska u tavi s krumpirom i jajima
Sastojci za 4 osobe: 4 PIK Kranjske kobasice, 1 veća glavica luka, 2 režnja češnjaka, 4 krumpira (srednje veličine), 4 jaja, svježi peršin, sol i papar, mljevena ljuta papričica (prema želji), ulje.

Priprema: Jelo pecite u tavi koju možete staviti u pećnicu, ali i koristiti na štednjaku. Temperatura za pečenje je 180°C. Prije dodavanja sastojaka zagrijte ulje na tavi. Krumpire nemojte guliti, skuhajte ih u kori. Kada se malo ohlade ogulite ih i narežite na komade. Narežite kobasice na debljinu oko 1 centimetra te sitno narežite luk i češnjak.

Luk je prvi na redu u tavi, kada dobije žućkastu boju dodajte češnjak i ubrzo zatim kobasice. Potrebno je sve skupa peći na tavi od 3 do 4 minute. Navedenim sastojcima dodajte krumpir narezan na sitne komade. Potrebno je sve skupa promiješati i ostaviti da se peče otprilike 5 minuta. Ako vam se čini da je potrebno, dodajte još malo ulja i povremeno promiješajte.
Nakon 5 minuta maknite tavu sa štednjaka i preko sastojaka razbijte jaja. Tavu stavite u pećnicu i pecite otprilike 8 minuta, znat ćete da je jelo gotovo kada bjelanjak pobijeli i postane čvrst.

Kada je sve gotovo jelo posolite i stavite malo papra, uz to dodajte svježi, sitno nasjeckan peršin. Ako volite pikantnije okuse dodajte malo ljute papričice. Važno je jelo poslužiti toplo, a dobar dodatak su ajvar i senf prema vlastitim željama.

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake