PIKnite ukusne mesne delicije i odlične fotke na zagrebačkom adventu

In Sajmovi i izložbe
pik

PIK Vrbovec i ove je godine važan dio adventske gastro ponude. Podsjetimo, samo prošle godine za vrijeme adventa prodano je više od 700.000 PIK-ovih kobasica, a titulu najomiljenije, po izboru posjetitelja, odnijela je PIK Domaća dimljena kobasica, koju slijede Kranjska i Debrecinka.

Za sve ljubitelje novih okusa
Za sve one koji vole isprobati nove okuse, odlazak na Gornji grad posebno će začiniti kućica pod imenom Mala gdje se mogu kušati Roast beef i Meat balls sendviči te Češnjovka u pecivu. Roast beef je napravljen od najfinijeg komada junećeg mesa koje se peče dok temperatura u unutrašnjosti ne dosegne 58°C, a poslužuje se u hrskavom pecivu s pikantnim umakom od papra te zapečenom crvenom paprikom i svježom rikolom. Meat Balls sendvič kako mu ime kaže napravljen je od mesnih okruglica s posebno odabranom kombinacijom začina, a poslužuje se u ukusnom pecivu s umakom od rajčice, rikolom i parmezanom.

Posebna ponuda kobasica
Za ljubitelje kobasica, ove godine preporučamo posjet Šmek Hausu koji se nalazi u Kuhinji bake mraz na početku Gajeve ulice. Uz bogatu ponudu klasičnih PIK kobasica, izdvajamo 2 specijaliteta – Kraljicu Adventa i Zagrebačku jegericu. Kraljica Adventa – pikantna PIK Slavonska kobasica poslužena je u pecivu s dinstanim kiselim kupusom i špekom. Slavonska kobasica duga je 24 cm pa će idealno odgovarati za sve one koji advent posjete gladni. Zagrebačka jegerica – PIK jeger kobasica narezana na kolutiće i grillana, poslužuje se u pecivu sa svježim naribanim kupusom i mrkvom – odličan odabir za sve ljubitelje tradicionalnih okusa.

Fotografije za pamćenje
Nakon fine klope, vrijeme je i za par dobrih fotki za uspomenu s adventa. Idealno mjesto za ovjekovječiti priču ovogodišnjeg adventa svakako je Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu gdje se može PIKnuti fotka na neodoljivoj božićnoj ljuljački za dvoje, a one najmlađe sigurno će razveseliti saonice Djeda Mraza na Cvjetnom trgu. Svakako treba posjetiti i Tkalčićevu ulicu gdje nas očekuje stari Kobasičar – prikaz stare mesnice iz 1926. godine u kojoj su, uz pomagala koja su se u prošlosti koristila, izloženi i proizvodi poput kulena, sušene kobasice ili svima omiljenog špeka.

You may also read!

Franck

Predstavnici najpoznatijeg europskog udruženja vrhunskih chefova Jeunes Restaurateurs (JRE) posjetili Franck

Franck je u svojim pogonima kave u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici ugostio hrvatske predstavnike Jeunes Restaurateursa (JRE) - najpoznatijeg europskog

Read More...
Zeleni korak

dm poziva osnovne škole da se uključe u 9. akciju dm Zeleni korak

U dm-ovoj akciji prikupljanja starog papira za recikliranje do sada je spašeno više od 46.500 stabala. Prijave na deveti Zeleni

Read More...
Nova Incoterms 2020 pravila prate i reguliraju trendove u međunarodnoj trgovini

Nova Incoterms 2020 pravila prate i reguliraju trendove u međunarodnoj trgovini

U Hrvatskoj gospodarskoj komori održan je seminar Nova Incoterms 2020 pravila na kojem su predstavljene najvažnije izmjene u standardima

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.