Pivovara Kaltenberg Adria širi svoju distribuciju na područje Dalmacije

In Brandovi
Pivovara Kaltenberg Adria širi svoju distribuciju na područje Dalmacije

Pivovara Kaltenberg Adria s Kukuljanova distribuciju bavarskog kraljevskog piva nastavlja u Splitu, gdje se i počelo proizvoditi prije više od dva desetljeća.

Kaltenberg, bavarski kraljevski brend s višestoljetnom tradicijom, 2018. godine vratio se u Hrvatsku te započeo s proizvodnjom u novootvorenoj pivovari Kaltenberg Adria na Kukuljanovu. Moderni riječki pogon odlikuju najsuvremenija tehnologija i oprema najviših tehničkih standarda. Osim proizvodnje, koja je danas izravno povezana s Njemačkom, u Kaltenbergu Adria odvijaju sei skladištenje te distribucija piva.

„Tradicija proizvodnje piva u bavarskoj kraljevskoj obitelji traje još od 1260. godine. Možemo se pohvaliti da i u Hrvatskoj imamo dugu tradiciju jer smo prije 25 godina započeli proizvodnju u Splitu. Ulažemo u Hrvatsku jer vidimo mnogo povezanosti s Bavarskom te smatramo da proizvodnja i distribucija ovog kraljevskog piva imaju svijetlu budućnost. Naš proizvod bio je veoma uspješan u prošlosti i vjerujemo da u Hrvatskoj dobro, kvalitetno pivo postaje iznimno cijenjeno. Naše je stajalište da pivo uvijek mora biti svježe, zbog čega je lokalna proizvodnja nužna za dugoročan uspjeh“, izjavilo je Njegovo Kraljevsko Veličanstvo princ Luitpold od Bavarske tijekom Kaltenberg kraljevskog druženja u Splitu.

Gordan Putanec, generalni direktor Kaltenberga Adria, izrazio je zadovoljstvo uspješnim ulaganjem König Ludwig Internationala u Hrvatsku: „Prošle smo godine na riječkom Kukuljanovu otvorili pivovaru Kaltenberg Adria, koja se prostire na 10 tisuća četvornih metara i koja proizvodi 30 do 50 tisuća hektolitara piva na godinu. Prvi sljedeći korak bilo je širenje distribucije na Split, grad s kojim je Kaltenberg povezan više od dva desetljeća i uz koji nas vežu posebno lijepa sjećanja.“

Diplomirani pivski sommelier Artem Vynogradov predstavio je kraljevske bavarske pivske stilove: Kaltenberg Pils, König Ludwig Weissbier i König Ludwig Dunkel.

Bavarska kraljevska obitelj imala je velik utjecaj na kulturu piva. Vojvoda Wilhelm IV., član obitelji Wittelsbach, izdao je 1516. godine Bavarski zakon o čistoći piva, koji je zahtijevao da se pivo može proizvoditi samo iz slada, hmelja i vode. U 17. i 18. stoljeću kraljevska bavarska obitelj imala je isključivo pravo proizvoditi Weissbier u Bavarskoj, a tijekom povijesti do danas proizvodi se istim strogim i čistim metodama i vrhunskom kvalitetom.

You may also read!

1-Ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

SURADNJA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I HPB-a: PROGRAM RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ZA BRANITELJE Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali su

Read More...
Europa Donna Hrvatska

Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16

Read More...
Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i ove je godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.