Place2Go okupio više od 200 izlagača

In Sajmovi i izložbe
place2go

Sedmi međunarodni turistički sajam Place2Go okupio je u zagrebačkoj Areni više od 200 izlagača iz Hrvatske i dvadesetak zemalja svijeta među kojima i neke destinacije koje se prvi puta predstavljaju u Hrvatskoj, a do 18. ožujka uz besplatan ulaz nudi brojne atraktivne sadržaje.

Otvarajući u petak taj sajam, državni tajnik za turizam Frano Matušić naglasio je važnost sajamskih izložbi za povezivanje i suradnju u turizmu.

“Ovo je sad već impresivan sajam i prilika da se upoznamo s trendovima, inovacijama i novim destinacijama”, kazao je Matušić.

Istaknuo je važnost turizma za hrvatsko, ali i europsko gospodarstvo te za promociju mira i razmjene iskustava među ljudima.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba čija je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić ocijenila kako Place2Go iznova potvrđuje da je Zagreb sve atraktivnija turistička destinacija.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld kazala je da sajam pridonosi poslovnim razgovorima, ali i turističkoj ponudi grada, te je pozvala sve sudionike da ovog vikenda posjete Festival svjetla na Gornjem gradu.

Organizatorica i direktorica sajma Damjana Domanovac ugodno je iznenađena znatno većim brojem izlagača nego prošle godine te je naglasila da ove godine očekuje više od lanjskih 15 tisuća posjetitelja.

“Ove godine predstavljaju se i Zanzibar, Obala Bjelokosti, Sejšeli i druge atraktivne svjetske destinacije, ali i više od 80 hrvatskih izlagača za koje se nadamo da će ih na idućim sajmovima biti i više. Priredili smo brojne okrugle stolove, panele i atraktivne nagradne igre, među kojima je ona Turkish Airlinesa koji ove godine obilježava 20 godina u Hrvatskoj. Pozivam sve, ulaz je besplatan”, poručila je Domanovac. (H)

You may also read!

Fitch-Ratings

REJTING Fitch zadržao hrvatski kreditni rejting na BB+ i pozitivne izglede

Agencija Fitch u petak je zadržala hrvatski kreditni rejting na 'BB+', a izglede pozitivnima, istaknuvši da to odražava ravnotežu

Read More...
kupac

50 mjeseci kontinuiranoga rasta maloprodajnoga prometa

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, realan je promet u trgovini na malo u listopadu ove godine bio, prema

Read More...
turisti

U listopadu u Hrvatskoj 12,4 posto više noćenja turista

U listopadu je u hrvatske komercijalne smještajne objekte došlo 963 tisuće turista, što je 13,3 posto više nego godinu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.