Plenković otvara Sajam gospodarstva u Mostaru, Hrvatska zemlja partner

In Sajmovi i izložbe
mostar

Hrvatski premijer Andrej Plenković otvorit će idućeg utorka 20. po redu Međunarodni sajam gospodarstva koji se održava u Mostaru, objavili su u utorak na konferenciji za novinare veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio i ravnateljica Sajma Dalfina Bošnjak.

“Posebna nam je čast što će zemlja partner biti Hrvatska i što će sajam otvoriti Andrej Plenković, predsjednik vlade. Naša zemlja i Hrvatska su značajni trgovinski partneri, a primjetan je rast robne razmjene”, rekla je na konferenciji za novinare direktorica sajma Bošnjak.

Veleposlanik Ivan del Vechio ocijenio je kako sajam u Mostaru, koji ima regionalno značenje, odvraća pozornost s političkih prijepora, što je iznimno važno za Bosnu i Hercegovinu.

“Važnost ovog sajma je utoliko veća jer će on u Bosni i Hercegovini, ali i regiji odvući pažnju s političkih pitanja, na ona gospodarska, koja život znače”, rekao je veleposlanik RH u BiH.

Naveo je kako Hrvatska ima više od 200 registriranih kompanija u BiH te da posljednjih mjeseci rastu makroekonomski parametri Bosne i Hercegovine, pri čemu je istaknuo rast izvoza iz BiH u zemlje Europske unije.

Ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva Mostar trajat će od 4. do 8. travnja, a uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 800 izlagača iz 24 zemlje svijeta. (H)

You may also read!

SEECEL

SEECEL postaje Centar za razvoj novih tehnologija

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je potpisan ugovor o dovršetku izgradnje

Read More...
Jadran

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen stimulativni dodatak na plaću

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen je stimulativni dodatak na plaću po tisuću kuna neto za lipanj i

Read More...
porez

Dvostruko oporezivanje trn u oku hrvatske gaming industrije

HGK šestu godinu zaredom organizira nastup hrvatske industrije računalnih igara na sajmu Gamescom, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, koji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.