Plenković otvara Sajam gospodarstva u Mostaru, Hrvatska zemlja partner

In Sajmovi i izložbe
mostar

Hrvatski premijer Andrej Plenković otvorit će idućeg utorka 20. po redu Međunarodni sajam gospodarstva koji se održava u Mostaru, objavili su u utorak na konferenciji za novinare veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio i ravnateljica Sajma Dalfina Bošnjak.

“Posebna nam je čast što će zemlja partner biti Hrvatska i što će sajam otvoriti Andrej Plenković, predsjednik vlade. Naša zemlja i Hrvatska su značajni trgovinski partneri, a primjetan je rast robne razmjene”, rekla je na konferenciji za novinare direktorica sajma Bošnjak.

Veleposlanik Ivan del Vechio ocijenio je kako sajam u Mostaru, koji ima regionalno značenje, odvraća pozornost s političkih prijepora, što je iznimno važno za Bosnu i Hercegovinu.

“Važnost ovog sajma je utoliko veća jer će on u Bosni i Hercegovini, ali i regiji odvući pažnju s političkih pitanja, na ona gospodarska, koja život znače”, rekao je veleposlanik RH u BiH.

Naveo je kako Hrvatska ima više od 200 registriranih kompanija u BiH te da posljednjih mjeseci rastu makroekonomski parametri Bosne i Hercegovine, pri čemu je istaknuo rast izvoza iz BiH u zemlje Europske unije.

Ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva Mostar trajat će od 4. do 8. travnja, a uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 800 izlagača iz 24 zemlje svijeta. (H)

You may also read!

1petrol

Petrol ostaje zainteresiran za širenje na hrvatsko tržište

Slovenski energetski koncern Petrol ostaje zainteresiran za investicije i širenje na tržišta jugoistočne Europe među kojima je i hrvatsko,

Read More...
wallstreet

Oprez na Wall Streetu, u fokusu poslovni rezultati

Na Wall Streetu se u srijedu trgovalo oprezno jer nije bilo vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržište u

Read More...
badel

Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina

Tvrtka Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina, čije će brendove proizvoditi u svojim pogonima u tvornici Vinoploda

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.