Počela gradnja 36 milijuna kuna vrijednog Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu

In Financije i gospodarstvo
krave

U Poduzetničkoj zoni III. u Virovitici u utorak je počela gradnja Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu, čija je vrijednost više od 36 milijuna kuna, a radove je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Izgradnja Centra dio je Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, a njegovim otvaranjem stvorit će se uvjeti za bolje pozicioniranje mliječne industrije na tržištu, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

“Centar će omogućiti objedinjavanje proizvođača mlijeka, posebno malih i srednjih poduzetnika s područja Virovitičko-podravske županije, kao i šireg područja Slavonije, Baranje i Srijema, a proizvođačima će se pružiti mogućnost proizvodnje mliječnih proizvoda u tehničko-tehnološkom proizvodnom pogonu”, izjavila je ministrica.

Iz Ministarstva poljoprivrede objašnjavaju kako je, zbog niza problema s kojima se susreću proizvođači mlijeka i mliječnih proizvoda, osnovana potporna institucija koja će razvijati nove metode proizvodnje i kvalitetniji proizvodi koji mogu konkurirati u sektoru mljekarstva.

Centar se gradi na 1500 četvornih metara, a nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, zatim usluga probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, kao i usluge laboratorijskih istraživanja. Centar će omogućiti edukacije i stručne treninge obrtnika i poljoprivrednih proizvođača.

U Centru će se provoditi cijeli niz poslovnih aktivnosti usmjerenih na povećanje konkurentnosti mljekarske industrije kao što su stjecanje novih znanja i usvajanje novih kompetencija primjenom suvremenih tehnologija, stvaranje boljih uvjeta rada te jačanje ukupne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika što će rezultirati uvođenjem novih i inovativnih proizvoda, povećanjem ukupne zaposlenosti i većim gospodarskim razvojem, ističu iz Ministarstva.

Inače, Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu projekt je Virovitičko-podravska županija, a partner je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Gradnja centra povjerena je tvrtki Gradba iz Brezika, vrijednost tih radova iznosi 20,9 milijuna kuna, a radovi će biti gotovi za 15 mjeseci. (H)

You may also read!

1-Inicijativa-30-za-2019-godinu

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

U petak je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća

Read More...
1-Pink ribbon

dm obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Tijekom listopada kupci u dm prodavaonicama mogu podržati donaciju Udruzi P.I.N.K. life U četvrtak, 12. rujna dm i partneri najavili

Read More...
Zavod za zapošljavanje

Revidirani podaci o broju zaposlenih

Podaci o broju zaposlenih iz administrativnih izvora u Hrvatskoj dosad su imali dosta manjkavosti, što je smanjivalo njihovu relevantnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.