Počela konferncija HTI (Health Tourism Industry)

In Konferencije / savjetovanja
HTI konferencija

Najvažnija europska konferencija na području zdravstvenog turizma pokrenula je trodnevno upoznavanje s globalnim tržištem

U hotelu Westin u Zagrebu, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld otvorila je osmo izdanje HTI (Health Tourism Industry) – najcjenjenije konferencije u Europi za područje zdravstvenog turizma. Pozdravnom govoru pridružio se i državni tajnik Ministarstva turizma, Tonči Glavina te pozdravio više od 400 prisutnih posjetitelja.

“Posebno mi je drago da je Zagreb domaćin 8. HTI konferencije, budući da brojne privatne i javne poliklinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, uz konkurentne cijene, čine glavni grad Hrvatske centrom medicinske izvrsnosti. Njegovu komparativnu prednost stvara blizina velikim emitivnim tržištima, odlična prometna povezanost, ali i cjelokupna ponuda koja zadovoljava i one najzahtjevnije. Većina usluga zdravstvenog turizma ima visoku dodanu vrijednost te se zajedničkim djelovanjem sektora zdravstva i turizma stvara klima koja omogućuje daljnji razvoj grada Zagreba kao destinacije medicinskog turizma, a konferencije poput ove tome još više pridonose.”, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld u svom uvodnom govoru.

“Zdravstveni turizam jedan je od naših najperspektivnijih turističkih proizvoda koji je dostupan tijekom čitave godine i neupitno je važan za razvoj Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije. Komparativne prednosti hrvatskog zdravstvenog sustava danas su visoko kvalificirani medicinski i turistički kadar, prirodni resursi, povoljnija cijena usluga te veliki potencijal za brownfield i greenfield ulaganja.”, rekao je Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma te dodao “s novom pravnom regulativom koju izrađuju Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravstva, Vlada Republike Hrvatske će stvoriti preduvjete za dodatni investicijski val i još veću valorizaciju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.”

Na samom početku konferencije uslijedila je zanimljiva panel diskusija na temu osmišljavanja strategije zdravstvenog turizma za članice Europske Unije u kojoj su sudjelovali Jai Verma, glavni direktor i voditelj B2G CIGNA, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a i dr. Adam Ruszinko, sveučilišni profesor na Budapest Metropolitan University. Raspravljalo se o globalnim trendovima, vodećim europskim influencerima, krovnim europskim institucijama, važnosti prikupljanja podataka, a diskusiju je moderirala Renee-Marie Stephano, predsjednica Udruge Medical Tourism i glavna urednica istoimenog magazina.

Predstavnik najvećeg globalnog osiguravatelja – CIGNE, ujedno i jedan od najvećih kupaca usluga u zdravstvenom turizmu, prvog dana konferencije bio je domaćin zatvorenog skupa – 2. EHTI Leaders Summit na kojem su se sastali predstavnici državnih i drugih javnih institucija Europe te podijelili svoja iskustva s ciljem pozicioniranja Europe kao destinacije zdravlja.

Zasigurno jedan od zanimljivijih događaja konferencije, B2B skup „Buy Croatia – zdravstveni turizam“ u organizaciji Hrvatske turističke zajednice drugi dan okupio je 50 kupaca zdravstvenih usluga iz Europe i svijeta. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom velik broj posjetitelja privukli su i destinacijski forumi “How to do business with?” s fokusom na Rusiju i ostale CIS zemlje, Kinu i Bliski Istok. Treći dan konferencije, svi zainteresirani kupci imat će priliku upoznati se s vodećim destinacijama zdravstvenog turizma u središnjoj Hrvatskoj.

You may also read!

plava-laguna

Plava Laguna snažno investira i u 2019.

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u

Read More...
Nestle

Nestle ukida 380 radnih mjesta u Njemačkoj

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog

Read More...
Lidi-Srbija

Lidl u Srbiji za dva mjeseca osvojio oko četiri posto tržišta

Njemački trgovinski lanac Lidl je, dva mjeseca nakon ulaska u Srbiju, uzdrmao tržište maloprodaje, preuzevši od konkurencije tri do

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.