Podravka dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti “Transportikum”

In Dualni sustav obrazovanja
Podravka dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti “Transportikum”

Povezivanje akademske zajednice i gospodarstva zajednički je cilj obrazovnog i gospodarskog sektora. Kako bi se povećale studentske kompetencije i snalaženje u realnim izazovima tijekom realizacije tehnoloških procesa s jedne strane, a gospodarstvenici dobili uvid u moderne i inovativne alate, ideje i metode kroz određene projektne zadatke, osmišljen je projekt Transportikum.

Projekt koji postoji od 2015. godine pod nazivom Logistički praktikum od ove je godine preimenovan u Transportikum, a u njemu sudjeluju studenti 3. godine preddiplomskog te 1. i 2. godine diplomskih studija Promet i Inteligentni transportni sustavi i logistika Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te zainteresirani gospodarski subjekti.

„Ove se godine Podravka odlučila pridružiti projektu po prvi puta i pružiti priliku studentima da dobiju uvid u Podravkine tehnološke procese, surađuju s Podravkinim stručnjacima, daju svoje svježe ideje i viđenje pojedinih poslovnih situacija na temelju dosad stečenih znanja i vještina. Za one najbolje, s primjenjivim rješenjima, osigurana je novčana nagrada kao motivacija za daljnji rad i razvoj“, rekao je prilikom upoznavanja studenata zainteresiranih za Podravkine projektne zadatke Manuel Brković, glavni direktor za Lanac opskrbe.

Podravka je pred studente postavila dva projektna zadatka: prvi se odnosi na analizu postojećih izvedbenih pokazatelja tehnoloških sustava (KPI), a drugi na definiranje dinamičke cijene proizvoda i transporta.

Prilikom terenskog posjeta Podravki, voditeljica projekta prof. dr. sc. Jasmina Pašagić Škrinjar je rekla: „Tri su tima odabrala Podravkine projektne zadatke. Očekujemo studentska rješenja koja će Podravki pomoći u sagledavanju situacije iz različitih perspektiva i pomoći joj u implementaciji konkretnih rješenja za potrebe odrađivanja svakodnevnih poslova“.

Nakon inicijalnog sastanka između studenata i Podravkinih stručnjaka u veljači, tijekom ožujka i travnja se očekuju terenske posjete Podravki u svrhu što konkretnijeg formiranja rješenja projektnih zadataka. U svibnju je planirala predaja rješenja projektnih timova te prezentiranje i proglašenje najboljih rješenja na svečanoj završnici.

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design