Podravka osvojila Posebnu nagradu za ljudska prava

In DOP
Nagrada Posebna ljudska prava

Na 8. konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, koja se u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Gradske Skupštine Grada Zagreba održala danas u Hotelu Esplanade u Zagrebu, Podravki je uručena Posebna nagrada za ljudska prava za Udrugu PULS.

Prilikom preuzimanja nagrade, gđa Jasenka Maltarić-Dujnić, starija potpredsjednica za Upravljanje ljudskim potencijalima u Podravki istaknula je: „Za nas u Podravki Udruga PULS predstavlja veliki ponos jer dokazuje da je dovoljan entuzijazam malog broja zaposlenika kako bi se pokrenula lavina dobrote. Uprava kompanije od prvog je dana pružila Udruzi snažnu podršku i Podravka je uvijek spremno odgovarala na potrebe osjetljivih skupina u društvu upravo na poziv PULS-a. Na taj način ojačali smo dodatno brand Podravka u segmentu društveno odgovornog poslovanja i nastavili nizati dobre prakse, uvijek pozivajući svoje poslovne partnere da čine isto.“

zagrli podravkaUdruga volontera Podravke PULS nastala je u okviru SHAPE pripravničkog programa u sklopu kojeg Podravkini najmlađi visokoobrazovani zaposlenici rade na grupnim mini projektima. Jedan od mini projekata koji su dobili SHAPE pripravnici bio je osmisliti mehanizam koji će zaposlenicima Podravke omogućiti volonterski angažman, odnosno kojim će već na početku svoje profesionalne karijere osvještavati značaj i važnost područja društveno odgovornog ponašanja naše kompanije. Njihovo rješenje zadatka je upravo Udruga PULS, skraćenica za izraz PODRAVKAŠI U LANCU SREĆE.

Udruga je isključivo rezultat motiviranih i visoko osviještenih mladih zaposlenika prema volonterstvu kao jednog od segmenata društveno odgovornog poslovanja. Danas ona broji 138 članova dok su u protekle tri godine odrađene 24 aktivnosti i inicijative, a članovi su i članovi Uprave Podravke.

Ciljevi koje je pred sebe Udruga PULS postavila u Statutu su, između ostalog, i promicanje ideje o volontiranju, pružanje besplatne pomoći potrebitima te osiguranje i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženim i isključenim društvenim skupinama. Udruga je, kroz svoju upravljačku strukturu i fleksibilnu organizaciju, postavila okvir sigurne i poticajne radne okoline u kojoj su različitosti znanja i identiteta sadržane u generacijskim razlikama prepoznate kao izvor dodane vrijednosti za PULS i Podravku te je aktivno pridonijela podizanju javne svijesti o specifičnim problemima ljudskih prava u zajednici kroz aktivnosti poput pružanja pomoći izbjeglicama u migrantskoj krizi 2015. godine.

Kroz djelovanje Udruge PULS, Podravka je stekla veliki broj novih partnera, poput Udruge Latice, Naših anđela, Zaklade Ana Rukavina, Udruge Osmijeh i brojnih drugih, a neka od tih partnerskih odnosa prerasla su u prava prijateljstva. Kao najznačajnije projekte izdvojili bismo: prikupljanje pomoći za poplavljenu Slavoniju, suradnju s Udrugom Latice koja okuplja odrasle osobe s intelektualnim teškoćama te pružanje pomoći izbjeglicama u migrantskoj krizi.

You may also read!

Jurica Lovrinčević

Lovrinčević: Bitno je graditi partnerske odnose

PEVEX d.d. (bivši PEVEC) prvi je hrvatski trgovački lanac na tržištu od 1990. godine. Kada je riječ o trgovini

Read More...
maric

Zadržavanje investicijskog rejtinga dobra vijest za Hrvatsku

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u subotu je dobrom vijesti za Hrvatsku ocijenio zadržavanje investicijskog kreditnog rejtinga

Read More...
wall

Wall Street pao treći tjedan zaredom, pale i europske burze

Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nastavka korekcije cijena dionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.