Podravka predstavila Supisol® – vlastitu zamjenu za sol s 35 posto manje natrija

1-Supisol_Podravka1

Podravka sa Supisolom želi ostvariti cilj o smanjenju soli u prehrani ljudi između 5-25 posto u slijedeće 3 godine

Podravka je danas predstavila vlastitu inovaciju, Supisol® – zamjenu za sol s 35 posto manje natrija u odnosu na običnu kuhinjsku sol. Inovaciju za globalnu utakmicu Podravke, u protekle četiri godine razvijalo je Istraživanje i razvoj Podravke u suradnji s vanjskim partnerom, kako bi omogućili potrošačima da maksimalno uživaju u okusu proizvoda i jela s manje soli, već od ove godine.

Supisol® se može koristiti kao sol u proizvodnji juha, gotovih jela, mesnih proizvoda, umaka, dresinga (preljeva), kondimenata, dodataka jelima, začinima, ali i kao samostalni sastojak – sol za zasoljavanje (dosoljavanje) jela, prema osobnim sklonostima. Njegovom upotrebom, na deklaraciji proizvoda je moguće dodatno istaknuti navod 25%-40% manje natrija/soli, u odnosu na konvencionalne proizvode (proizvedene s običnom soli) i u ovisnosti o ostalim sastojcima u proizvodu.

2-Supisol_PodravkaPodravka je vodeća hrvatska prehrambena kompanija i kao takva predvodnik trendova u prehrambenoj industriji – u Hrvatskoj i Adria regiji, a ambicija nam je u budućnosti kreirati i trendove izvan Adria regije. Nove proizvode i općenito inovacije temeljimo upravo na trendovima, promjenama u navikama potrošača kako bi u potpunosti zadovoljili njihove potrebe. Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije govore o potrebama smanjenja dnevnog unosa soli na 5 g, s ciljem očuvanja zdravlja. Sukladno tome, proveli smo istraživanja i razvili vlastitu zamjenu za sol s 35 posto manjim udjelom natrija. Supisol® će se u potpunosti proizvoditi u pogonima Podravke, a komercijalizaciju prvih proizvoda sa Supisolom očekujemo početkom drugog kvartala ove godine.“ – izjavio je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

3-Supisol_Podravka3Podravka je prihvatila i odobrila strateški dokument pod nazivom „Nutritivna strategija 2014. – 2024.“, što je ujedno i inovacijska strategija Podravke koja ima za cilj do 2025. godine usuglasiti sav asortiman prema prehrambenim preporukama (manje soli, manje šećera itd.).

Supisol® zbog svog sastava uravnotežuje okus hrane i jela, te predstavlja jednostavno i efikasno rješenje za proces reformulacije sastava konvencionalnih proizvoda, bez kompromisa na okus. S obzirom da se radilo o inovativnom sastojku koji može u potpunosti zamijeniti običnu, kuhinjsku sol, istraživanja percepcije okusa slanosti, osim u Podravkinom Istraživanju i razvoju, provodila su se i u suradnji s našom akademskom zajednicom, primjenjujući osim uobičajenih standardnih metoda senzorske analitike i inovativne metode ocjenjivanja preferencija potrošača, poput ekspresije emocija u vezi s kušanjem hrane. Rezultati većeg broja testiranja pokazali su kako smo u potpunosti zadovolji očekivanja potrošača u vezi okusa.“ – izjavila je dr. sc. Jasmina Ranilović, direktorica Istraživanja i razvoja Podravke.

Supisol® se sastoj od kombinacije 3 različitih soli ( natrijevog klorida, kalijevog klorida i kalij magenzij citrata), dok običnu, kuhinjsku sol gotovo u potpunosti čini natrijev klorid. Supisol® je u potpunost siguran proizvod namijenjen prehrani zdravih ljudi i svim onima, koji žele i/ili prema liječničkoj preporuci, moraju kontrolirati unos natrija. Prikladan je za vegetarijance, vegane, kao i za one koji se hrane sukladno religijskim preporukama (halal i kosher prehrana); bez glutena je, bez laktoze, bez GMO, bez pojačivača okusa, bez umjetnih boja, bez umjetnih aroma i bez konzervansa.

Supisol® je novi žig Podravke i patentibilan sastojak u vlasništvu Podravke, s učinkom zaštite za 148 zemalja svijeta.

Pročitajte još vijesti!

orioly

Za uspjeh organizatora izvanpansionske turističke ponude potrebna online rješenja

U Hrvatskoj je sve više manjih turističkih agencija i drugih organizatora koji nude ture, izlete i razne aktivnosti za

Read More...
Ivan Artuković

Ivan Artuković ostaje jedinim članom Uprave Francka

Na sjednici Glavne skupštine Franck d.d., imenovani su novi članovi Nadzornog odbora društva. Za nove članove Nadzornog odbora izabrani

Read More...
varteks

Varteks: Skupština prihvatila dokapitalizaciju kojom u vlasničku strukturu ulazi britanska Valtegra

Varaždinski Varteks u četvrtak je objavio da su dioničari te tekstilne tvrtke na glavnoj skupštini prihvatili prijedlog o dokapitalizaciji,

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!