Podravka za uspješnu suradnju nagradila OPG-ove u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji

In Tvrtke i tržišta
Podravka za uspješnu suradnju nagradila OPG-ove u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji

Tijekom 2019. godine Podravka će od OPG-ova hrvatskih branitelja otkupiti preko 10.000 tona voća, povrća, žitarica i uljarica.

Temeljem Sporazuma s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Podravka je tijekom 2018. godine ostvarila suradnju sa 16 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Kao zahvalu na uspješnoj suradnji i poticaj za nastavak iste, predstavnicima ovih OPG-ova Podravka je u ponedjeljak u Koprivnici uručila novčane nagrade, za što je izdvojila ukupno 100 tisuća kuna.

Dodjeli nagrada, uz predstavnike branitelja vlasnika OPG-ova i Podravke, prisustvovali su i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, Nevenka Benić, državna tajnica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, Marijana Tkalec, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te voditelji Referalnih centara zadruga hrvatskih branitelja.

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, ovom je prilikom istaknuo: „Iznimno smo zadovoljni suradnjom sa zadrugama hrvatskih branitelja i OPG-ovima koji su u Podravki prepoznali sigurnog i kvalitetnog partnera u otkupu njihovih poljoprivrednih proizvoda, a ovim nagradama tu suradnju želimo dodatno osnažiti. Ove ćemo godine od naših kooperanata hrvatskih branitelja otkupiti preko 10,000 tona voća, povrća, žitarica i uljarica, a naš je cilj daljnje povećanje udjela domaće primarne sirovine u gotovim proizvodima. Pozivamo stoga i druge zadruge hrvatskih branitelja i OPG-ove da se uključe u ovaj projekt suradnje.“

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja zahvalio je ovom prilikom Podravki što na ovaj način pruža podršku hrvatskim braniteljima, osnažuje njihovo zapošljavanje te zajedno s njima doprinosi razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje. Naglasio je kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja zajedno s predstavnicima Podravke nastaviti aktivno raditi na edukaciji zadruga hrvatskih branitelja o značaju i vrijednosti uključenja u projekt suradnje s Podravkom.

Za uspješnu suradnju u 2018. godini, Podravka je nagradila sljedeće OPG-ove hrvatskih branitelja: OPG Tomislav Rupčić, OPG Tomislav Kolar, OPG Juro Pratljačić, Obrt Williams,OPG Kurtušić Željko, OPG Tomislav Šakota, OPG Tomašević, PG Soldo Borislav, OPG Josip Kulaš, OPG Zlatica Pezić, OPG Fišer, OPG Jurišić Nada, OPG Ivan Tubić, OPG Vlahek, OPG Kotur i OPG Merić Mladen.

Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka proizvođačima pruža i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe, a koja se odnosi na edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.

You may also read!

Samsung

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ predstavljeni u Zagrebu

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj.

Read More...
cro

Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u

Read More...
london

Velika Britanija i Južna Koreja potpisale trgovinski sporazum

Velika Britanija potpisala je u četvrtak bilateralni trgovinski sporazum s Južnom Korejom, kojim se produljuje dosadašnji režim slobodne trgovine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.