Poduzetnice Bosne i Hercegovine i Hrvatske međusobno se vole i uvažavaju, posluju i rado surađuju, ali uvijek može bolje

1-bih poduzetnice u razgovoru sa Sanelom Dropulic

Iznimna pokretačka moć civilizacije leži u rukama žena – dopustite da ju iskažu na dobrobit svih – govorila Hillary Clinton.

Upravo tu pokretačku moć, ali i želju za suradnjom, povezivanjem i prije svega zajedničkim poslovnim aktivnostima iskazale su kolegice poduzetnice iz Bosne i Hercegovine tijekom upravo završenog posjeta izaslanstva Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sarajevu i Mostaru.

U Sarajevu je održan cijeli niz sastanaka između bosanskohercegovačkih poduzetnica na čelu s Adisom Tufo, vlasnicom i direktoricom tvrtki ČIP Sistemi i Hobby Art Centar, te predstavnika Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba koji okuplja više od 2.300 članica i članova, predvođenih voditeljicom centra Sanelom Dropulić. Susreti u Sarajevu, gdje su izaslanstvu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra bile domaćice ugledne bosanskohercegovačke poduzetnice, kao i u Mostaru gdje su domaćini bili predstavnici INTERA Tehnološkog parka Mostar, iskorišteni su i za predstavljanje Kongresa poduzetnica 2018. koji će se održati po drugi puta u Zagrebu, na Međunarodni dan žena, 08. ožujka 2018.

Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta, a kao i tijekom ovogodišnjeg kongresa, u Zagrebu se očekuje po drugi puta najmanje 600 sudionica iz Hrvatske i regije. Kongres kao jedan od projekata na jačanju poduzetništva, posebice u žena, organizira Virtualni ženski poduzetnički centar, od početka svog rada s prvim danima 2016. godine i u intenzivnoj suradnji s bosanskohercegovačkim poduzetnicama. Kao znak uzajamnog uvažavanja i suradnje, ugledna BiH poduzetnica Adisa Tufo, bit će predavačica na Kongresu poduzetnica 2018, a nekoliko bosanskohercegovačkih kolegica poduzetnica i sudionice panela kongresa.

– Bila sam na prvom Kongresu poduzetnica koji se ove godine održao u Zagrebu te s kojega sam se vratila u Sarajevo s iznimnim dojmovima snage žena u poduzetništvu kao i velikoj želji intenzivirati suradnju s kolegicama iz Hrvatske, ali i cijele regije. Kako žene rijetko ostaju na riječima, nego i svojim djelima pokazuju dobru volju i snagu suradnje, tako smo i mi iz BiH, krenule u povezivanje s kolegicama iz Hrvatske, te s radošću ne samo da očekujemo novi Kongres, nego ćemo već od jeseni krenuti na intenzivno povezivanje kroz poslovne susrete u Sarajevu i Zagrebu – najavila je Adisa Tufo, prilikom susreta s izaslanstvom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u glavnom BiH gradu, a kojemu su nazočile i Jasminka Pindžo, vlasnica i direktorica kompanije Eko-Teh, Dženita Zirdum, novinarka, te Azra Ćatović, vlasnica i direktorica poslovnog portala Akta.ba.

Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a suradnja koju intenziviramo na relaciji Sarajevo – Zagreb, s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava, kojeg smo konstruktivni dio, korak je naprijed k ostvarenju tog cilja, zaključeno je na sastanku u glavnom bosanskohercegovačkom gradu.

– Kongres poduzetnica 2018 kao i posjet kolegicama poduzetnicama u Bosni i Hercegovini korak su naprijed u na povezivanju hrvatskih i bosanskohercegovačkih poduzetnica koje će rezultirati i vrlo brzo konkretnim zajedničkim poslovnim aktivnostima. Žene dobrih namjera i istinske želje za suradnjom ruše sve predrasude, granice i kočnice koje nam brane napredak na ovim prostorima. Istinski sam sretna što sam naišla u BiH na pruženu ruku suradnje, a povjerenje koje su nam iskazale kolegice iz Bosne i Hercegovine sigurno će uzvratiti na najučinkovitiji način povezivanja i zajedničkog rada i članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Jer poduzetnice BiH i Hrvatske međusobno se vole i uvažavaju, posluju i rado surađuju, ali uvijek može bolje i spremni smo to pokazati i kroz konkretna djela već od ove jeseni – izjavila je u povodu sarajevskih susreta žena u poduzetništvu Sanela Dropulić.

Izaslanstvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra sastalo se također i s rektorom Međunarodnog sveučilišta u Sarajevu, Erkanom Tureom.

Ovo najveće i prvo privatno Sveučilište u Bosni i Hercegovini danas se ubraja među najuglednije obrazovne institucije jugoistočne Europe. Intelektualna je oaza za više od 2000 studenata iz 35 država svijeta, kojima se pruža mogućnost cjeloživotnog obrazovanja, napose i u segmentu poduzetništva. U pravcu iniciranja zajedničkih edukacijskih programa za poduzetnice i poduzetnike ovog dijela Europe, članice i članove Virtualnog ženskog poduzetničkog centra posjet sveučilištu i razgovor s rektorom iskorišteni su i za dogovor o partnerstvu koje će se realizirati između Zagreba i Sarajeva od jeseni ove godine.

Konkretizacija suradnje i partnerstva s bosanskohercegovačkim poduzetnicama kao i svima koji podržavaju žene u poduzetništvu, iskazana je i na konferenciji za novinare u Mostaru, čiji domaći je bio INTERA – Tehnološki park iz Mostara, inače partner Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, također od samog početka rada naše asocijacije. U Mostaru su također predstavljeni glavni pravci djelovanja žena u poduzetništvu dviju država, a o kojima će biti više riječi i na predstojećem Kongresu poduzetnica 2018.

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake