Poduzetnicima Zagrebačke županije krediti s kamatnom stopom već od 0,3 posto

In Krediti za poduzetništvo
lova

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim tvrtkama koje ulažu na njezinom području u visini jednog postotnog boda i to za tri kreditna programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) ukupne vrijednosti 30 milijuna, istaknuto je u utorak prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji između Zagrebačke županije i HBOR-a.

Radi se o tri kreditna programa HBOR-a, s kojim je Zagrebačka županija sklopila ugovor o poslovnoj suradnji, a subvencionirat će kamatu cijelo vrijeme trajanja kredita.

Prihvatljivim korisnicima kredit može biti odobren izravno ili putem poslovnih banaka za financiranje ulaganja u osnovna sredstva te za financiranje obrtnih sredstava, uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a i to “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”, “Investicije privatnog sektora” i “Obrtna sredstva”. Kamatne stope kreću već od 0,3 posto.

Zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak istaknula je da je, zahvaljujući iznimnim poslovnim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija po nizu gospodarskih pokazatelja u samom vrhu.

Prema nedavno objavljenoj analizi FINA-e broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, od 2001. do 2018. godine, porastao je za 106 posto tj. s 30 tisuća na preko 60 tisuća, što nas svrstava na prvo mjesto u državi. To ujedno prikazuje kontinuitet u poduzetništvu kojim Zagrebačka županija svesrdno pomaže brojnim bespovratnim potporama i mjerama. Jedna od njih je i subvencija kamata na kredite kojom želimo dati novi vjetar u leđa našim postojećim poduzetnicima, kao i onima koji tek kreću u poduzetničke vode, posebice ženama i mladima“, izjavila je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica župana Nadica Žužak.

U ime HBOR-a ugovor je potpisala rukovoditeljica Direkcije za razvoj Danijela Maršić Peica, koja je istaknula da HBOR aktivno sudjeluje u poticanju utemeljenja i razvoja poduzetništva, povećanju konkurentnosti i otvaranju novih radnih mjesta.

“Investicijski krediti odobravaju se uz iznimno duge rokove otplate te kamatne stope koje su za veliki broj korisnika niže od dva posto, a koje će dodatno biti snižene za jedan postotni bod zahvaljujući subvenciji Zagrebačke županije. Danas potpisani ugovor nastavak je naše suradnje sa Zagrebačkom županijom i poduzetnicima na tom području, za koju vjerujemo da će se uspješno nastaviti i u budućnosti“, naglasila je Maršić Peica. (H)

You may also read!

Gordana Picek

dm i Biobaza za unapređenje ženskog zdravlja – osigurana donacija od 24 tisuće kuna za KBC Zagreb

U četvrtak, 28. svibnja, dm i Biobaza predali su donaciju od 24.276 kuna Udruzi P.I.N.K. – life koja je

Read More...
turizam

HUT: Dodatna liberalizacija prelaska granica i uvođenje aplikacije za turiste važan su poticaj za sezonu

Vlada je odlukom o liberalizaciji prelaska granica s najviše razine poslala jasnu poruku da je Hrvatska turistički otvorena što

Read More...
stulic

SSSH i STH predsjedniku Vlade RH: Očekujemo da štitite i provodite zakone, a ne da imate razumijevanja za one koji ih krše

Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite RH o ukidanju zabrane rada trgovina nedjeljom, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sindikat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.