Poljski OT Logistics potvrdio da je jedini dao ponudu za Luku Rijeka

rijeka

Poljski OT Logistics potvrdio je u utorak da je jedini podnio ponudu za kupnju gotovo 12 posto dionica Luke Rijeka, za što je ponudio nešto više od 79 milijuna kuna, a čime bi svoj vlasnički udio povećao na 32,56 posto.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) jutros je objavio da je do isteka roka, 28. kolovoza u podne, zaprimio jednu obvezujuću ponudu za kupnju gotovo 1,6 milijuna dionica Luke Rijeka, koje čine 11,75 posto udjela u temeljnom kapitalu, a ponuđena je cijena od 50 kuna po dionici, što je 1 kunu više od tražene minimalne cijene.

CERP pritom nije objavio tko je jedini podnio ponudu, dok je potvrdu da je jedini podnio ponudu OT Logistics objavio na svojim internet stranicama na poljskom jeziku.

“OT Logistics jedini je podnio ponudu na natječaju. Za gotovo 12 posto udjela ponudio je 45,6 milijuna zlota (79,2 milijuna kuna)”, navodi se u objavi OT Logisticsa, koji je trenutno drugi najveći pojedinični dioničar u Luci Rijeka u kojoj ima 20,81 posto dionica.

Pritom napominju kako će CERP nastaviti s formalnom verifikacijom ponude te da, prema uvjetima natječaja, ima pravo da ne prihvati nijednu ponudu. U slučaju prihvaćanja ponude, prodaja dionica će se održati 7. rujna u blok transakciji na Zagrebačkoj burzi.

Prihvati li se ponuda OT Logisticsa za 11,75 posto dionica Luke Rijeka, poljska će kompanija tako povećati svoj udio u Luci Rijeka na ukupno 32,56 posto.

Naime, OT Logistics trenutno ima 20,81 posto dionica Luke Rijeka, a stekao ih je u javnoj ponudi dionica u srpnju 2015. godine.

Iz te poljske kompanije podsjećaju i da su tada objavili da su zainteresirani za daljnje ulaganje u Luku Rijeka.

“Povećanje udjela u hrvatskom društvu u skladu je sa strategijom grupe”, navode iz OT Logisticsa u priopćenju objavljenom na svojim internet stranicama.

Upravno vijeće CERP-a je odluku o pokretanju prodaje državnih dionica u Luci Rijeka donijelo krajem lipnja, a postupak prodaje je započeo 16. kolovoza. Tada je, naime, CERP objavio poziv za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda za kupnju 1.584.124 dionica Luke Rijeka, što čini 11,75 posto temeljnog kapitala, a dionice su iz portfelja RH, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, CERP-a te Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Kako je najavljeno u priopćenju CERP-a, Povjerenstvo je sastavilo zapisnik o otvaranju obvezujućih ponuda, koji će uz izvješće o zaprimljenoj obvezujućoj ponudi proslijediti Upravnom vijeću CERP-a radi donošenja konačne odluke o prodaji. (H)

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake